SUX

  • Uutinen
  • Sattumat
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Hauska uutinen Sioux Cityn (Iowa) lentokentän tunnuksesta, joka on SUX. Se on avattuna tietenkin varsin vähän imarteleva slangisana "sucks".

He ovat hakeneet liittovaltion ilmailuvirastolta FAA:lta muutoslupaa vuonna 1988 ja 2002. Heille on tarjottu viittä eri tunnusta, joista yksi sattuu olemaan GAY. Eivät ole ehdotukset kelvanneet.

Kaupungin johto riiteli tunnuksesta, mutta päätyikin nyt yllättäen varsin luovaan ratkaisuun. Koko homma käännettiin ylösalaisin. Kentän slogan onkin nyt "FLY SUX". Sitä käytetään monin tavoin kentän markkinointiin.

Helsinki-Vantaan lentokenttätunnuksestakin voisi vääntää jotakin hauskaa. Meillä ei ehkä huumorintaju riitä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Useampakin paikkakunta tuntuu sux - Yhdysvaltojen Siouxin lisäksi samaa SUX-koodia kättää Ranskassa Saleux. Kyseessä on YK:n ylläpitämä standardi - the United Nations Code for Trade and Transport Locations (UN/LOCODE), joka löytyy vepistä osoitteesta http://www.unece.org/cefact/locode/welcome.htm

Ranskan ja Yhdysvaltojen tökkivien paikkojen ero hoidetaan maakoodilla - s.o. US SUX ja FR SUX. Kaikilla maailman kaupallisilla satamilla ja lentokentillä on tällainen YK:n viisikirjaiminen koodi. Suomesta tuttuja ovat FI HEL ja FI TKU mutta myös FIBAS (Bäcksbacka), FIBRA (Brändö), FIKUS (Kustavi, Gustavs) ja FISOI (Soini).

Oikeasti Yhdysvallat eivät voi kuitenkaan vaihtaa Suxia Gayhin, sillä tunnukset siis myöntää YK. Ehkä YK:ssa on hintellektuellia huumoria viljeleviä virkahenkilöitä (sukupuolineutraalisti sanottuna)! :D