Kirkon tulevaisuudelle olisi parasta sallia samasukupuolisten vihkimiset - Arkkipiispa Luoma

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 3

Suomen evl-kirkon arkkipiispa Tapio Luoma sanoo olevansa valmis hyväksymään perustelut kirkon avioliittokäsityksen laajentamiselle. Luoma sanoi 20.10.22 Radio Deissä, että kirkon  tulevaisuuden kannalta olisi kaikkein parasta sellainen virallinen päätös, että samaa sukupuolta olevia pareja voitaisiin kirkollisesti vihkiä. 

Luoma toivoo, että hänen arkkipiispakaudellaan tässä asiassa päästäisiin eteenpäin seuraavaan vaiheeseen. Realistisimpana mallina hän pitää  Kotimaan uutisen mukaan sitä, että kirkko pitäytyy avioliittokannassaan mutta samaa sukupuolta olevien parien kirkolliseen vihkimiseen annetaan mahdollisuus tilanteissa, joissa pappi on vihkimisen valmis toimittamaan.

"On vaikea kuvitella, että tässä vaiheessa mitään isompaa olisi mahdollista saada aikaan", Luoma sanoi.

Luoman mukaan löytyy päteviä teologisia perusteluja sekä kirkon avioliittokäsityksen säilyttämisen että laajentamisen puolesta.

"Henkilökohtaisesti olen valmis hyväksymään myös ne perustelut, joilla avioliittokäsitystä voidaan laajentaa."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kotimaa-lehden uutisen mukaan arkkipiispaa itseään ovat puhutellut kohtaamiset sellaisten homoseksuaalien kristittyjen kanssa, jotka haluaisivat parisuhteelleen selkeän osoituksen jumalan siunauksesta.

"Kysymys ei ole silloin siitä, mitä kirkko tekee tai antaa, vaan siitä, että yksittäiset parit toivovat jumalan kosketusta elämäänsä". Luomaa haastateltiin Radio Dein ja Kotimaa-lehden yhteisellä Piispan kyselytunnilla.

3 kommenttia

Kuulin osan arkkipiispan haastattelusta TV:stä ja siinäkin hän vaikutti melkoisen fiksulta ja järkevältä kirkonmieheltä. Ei siis jonkun lahkolaisuiskon kiihkoilijalta, Hänen ajatustensa mukaiseen kirkkoon voisin liittyä minäkin uudelleen.
Kirkko tekee paljon hyvää ja haluaisin luottaa siihen, että enemmistö kirkon toimijoista - sensu lato - ovat ihan fiksuja ja suurella sydämellä varustettuja. Vihkimisasiassakin päästään varmasti eteenpäin jossain vaiheessa.
En kuitenkaan harkitse kirkkoon liittymistä, koska minulta puuttuu se tärkein eli usko.

Anteeksi, meni vähän sivuun otsikosta, oma uskontunnustamattomuuteni ei ollut aiheena.