Finlandization

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

MSC Finland järjestää ensi viikonvaihteessa 21. kerran Finlandization-viikonlopun. Itse järjestö on jo ainakin 32 vuotias, ja se on edelleen mitä parhaimmassa iskussa.

Finlandizationin omaleimaisin osa on aina ollut perjantain saunailta. Niitä on pidetty eri puolilla pääkaupunkiseutua. Saunailtaan on yleensä ollut linja-autokuljetukset, ja auto täynnä nahka-, kumi- yms. väkeä on melkoinen kokemus. Tänä vuonna saunailta on yksityistilaisuus yksityisessä huvilassa.

Pääjuhla on lauantaina Dtm:ssä. Pääjuhlan erikoisuutena on matka-arvonta. Yksi tai kaksi jäsentä arvotaan mukaan Ruotsissa järjestettävään eurooppalaisen kattojärjestön vuosikokoukseen myöhemmin syksyllä. Jäsendemokratiaa! Aikaisempina vuosina on pääjuhlassa valittu myös Mr. Leather Finland. Valitaanko tänä vuonna?

Sunnuntaina ohjelma päättyy yhteiseen brunssiin Kaisaniemessä.

Vielä 80- ja 90-luvuilla keskusteltiin naisten oikeudesta jäsenyyteen. Muutama nainen on ollutkin jäsenenä, mutta tällä hetkellä se on miesten järjestö. Keväällä 2007 MSC erosi Setan jäsenyydestä.

(Lähde: MSC:n kotisivut)

5 kommenttia

MSC:n vaikeat vuodet

1990-luvulla tuli MSC:n toimintaan uusia vapaampia tuulia ja bisnes-mielistä nuorta väkeä. Perustettiin mm. oma kassakaappiyhtiö tulevia bisneksiä varten. Oli oma klubi ja ongelmallinen alkoholikysmys. Lupaa kaljanmyyntiin ei tällainen klubi saa ja klubilla kävijöiden määrä riippuu suoraan siitä, saako alkoholia vai ei. Sorruttiin myös pimeään myyntiin. Parinkymmenen poliisin joukko tunkeutui klubitilaan, pani ovenvartijan käsirautoihin ja kaikki muut ulos. Ilmiannon perusteella epäiltiin ehkä huumeita. Uutinen julkaistiin iltapäivälehdessä. Yhdistys menetti heti kerhotilansa. Tuomio tuli ja siitä lienee opittu, että saunailtaan jokainen tuokoon omat juomat ja muut eväät.

Pienen järjestön on vaikea pitää omaa kerhotilaa, ja idea omasta ravintolatilasta on 90-luvun nousukauden huumassa syntynyt harha-ajatus. Nykyisin omat illat pidetään Dtm:ssä, joten laillisuusongelmia ei ole.

(lähde: tuona yönä kerholla toiminut vapaaehtoistyöntekijä ja IS)
Itse olin (yö)töissä samassa talossa muutamaa kerrosta ylempänä kun tämä tapaus sattui. Ihmettelin, miksi ulkoa kuuluu hälytysajoneuvojen ujellusta, mutta ei sieltä ullakkotasolta mitään päässyt näkemään. Asia sitten selkisi myöhemmin lehdistä. Siihen aikaan itselläni ei ollut mitään selkeää kuvaa noista ympyröistä. Ja kun en tiennyt, niin lehtijuttujen perusteella muistan miettineeni kovasti, että mitä kamalaa siellä onkaan tehty... ;)