YK käynnisti kampanjan nettivihaa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Bodyright-kampanjan tunnuksena on ympyrän sisällä oleva b-kirjain.

YK:n väestörahasto (UNFPA) julkisti torstaina kampanjan, jonka tavoitteena on kitkeä naisiin, nuoriin, etnisiin vähemmistöihin sekä hlbti-vähemmistöihin kohdistuvaa nettivihaa.

- Kaikilla on oikeus elää ilman pelkoa ja väkivaltaa - niin verkossa kuin verkon ulkopuolellakin, sanoo YK:n väestörahaston johtaja Natalaia Kanem.

Kampanjan symboli on ympyrään sijoitettu b-kirjain. Kirjain viittaa englanninkieliseen sanaan bodyright, joka on puolestaan mukaelma englannin kielen tekijänoikeutta tarkoittavasta copyright-sanasta, samoin tunnuksena toimiva b-symboli on mukaelma copyright-symbolista.

Valitun symbolin on myös tarkoitus korostaa sitä, että yritysten logot ja tekijänoikeudella suojattu aineeton omaisuus nauttii verkossa usein suurempaa suojaa kuin ihmiset. Erityisesti teknologiayrityksiä ja päättäjiä vaaditaan ottamaan digitaalinen väkivalta vakavasti. 

UNFPA viittaa verkkoväkivallalla vihapuheeseen, vainoamiseen, häirintään, yksityisyyden piirissä olevien tietojen julkistamiseen sekä ilman lupaa tapahtuvan kuvien ja viedoiden levittämiseen ja viime aikoina yleistyneisiin ns. syväväärennöksiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!