Vinokino juhlii syksyllä kolmeakymmentä vuottaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vinokino juhlii 30-vuotista taivaltaan. Festivaalikiertue käynnistyy Turusta lokakuussa, jatkuu Oulussa, Jyväskylässä, Helsingissä ja päättyy Joensuuhun. Mukana on myös verkkofestivaali. (kuva: Vinokino)

Suomen ainoa ainoastaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tarinoita kertoviin elokuviin keskittynyt elokuvafestivaali Vinokino on 30-vuotias.

Viidessä kaupungissa kiertävä festivaali käynnistyy Turusta (21.-24.10.), jonka jälkeen näytöksiä on Oulussa (5.-7.11.), Jyväskylässä (16.-18.11.), Helsingissä 26.-28.11. ja uutena paikkana myös Joensuussa (29.11.-5.12.) sekä lisäksi 22.-28.11. järjestetään verkkofestivaali (Festhome TV).

Syksyn 2021 Vinokinon ohjelmistossa on 12 eokuvaa ja 14 lyhytelokuvaa. Eri kaupungeissa ohjelmisto voi vaihdella jonkin verran. Ohjelmiston elokuvat: Beyto, Cured, Firebird, Forgotten Roads, Genderation, Gendernauts, Love, No Straight Lines, Rūrangi, Saint-Narcisse, Spells and All That, Swan Song ja Valentina. Näiden lisäksi esitetään lyhytelokuvakoosteita. Paikkakuntakohtainen ohjelmisto on katsottavissa tapahtuman verkkosivuilta.

Vinokino on Suomen ainoa elokuvafestivaali, jolla näytetään ainoastaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tarinoita kertovia elokuvia. Vinokinon järjestää Turun seudun Seta ry (TuSeta). Vinokinon juuret ovat vuodessa 1991, jolloin Turun seudun Seta ry järjesti 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi muutamia kulttuuritapahtumia, ja tällöin syntyi idea lesbo- ja homoelokuvan tapahtuman järjestämisestä Turussa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!