Etelä-Pohjanmaalle on perustettu Lakeuden Sateenkaari ry

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Etelä-Pohjanmaalle on perustettu oma sateenkaariyhdistys. Kesällä Lapualla perustettu Lakeuden Sateenkaari ry toimii koko maakunnan alueella ja pyrkii edistämään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta.

Toiminnan kerrotaan olevan vasta alullaan, mutta suunnitelmissa on ainakin Lapua Pride -tapahtuma kesällä 2022.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan idea yhdistykselle lähti nimenomaan paikallisryhmän keskustelusta, jossa pridea vastustettiin. Perustajajoukkoon liittyi väkeä myös muista pohjalaiskunnista, sillä tilausta sateenkaarevalle toiminnalle on nähty olevan jo kauan.

Etelä-Pohjanmaan pieniä kuntia on perinteisesti pidetty arvokonservatiivisina ja ilmapiiriä kuvataan usein ahtaaksi. Heinäkuussa 2021 perustetussa yhdistyksessä on huoli erityisesti sateenkaarilapsista ja -nuorista. Helpotusta tilanteeseen tavoitellaan yhteisön näkyvyydellä, tiedolla sekä mahdollisuuksilla kohdata muita sateenkaari-ihmisiä. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Vähemmistöön kuuluvana elämä pellon laidassa voi erityisesti nuoruudessa tuntua yksinäiseltä. On hälyttävää, että ollakseen oma itsensä monen täytyy muuttaa suurempaan kaupunkiin, kertoo yhdistyksen tiedottaja Julla Laurila.

Lakeuden Sateenkaari kertoo tahtovansa tavoittaa alueella asuvat, myös sieltä muuttaneet. Verkostoa on rakennettu yhdistyksen Discord-keskustelualustalle, mutta pandemian jälkeen kokoonnutaan myös kasvotusten.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!