Marvel vahvistaa hlbti-vähemmistöjen roolia elokuvissaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Marvel Studion Loki (Tom Hiddleston). Loki nähdään Disney+ -kanavalla. (kuva: Marvel Studios)

Supersankarielokuvistaan tunnettu Marvel Studios kertoo, että moninaisuuden - myös hlbti-vähemmistöjen - näkymistä sen elokuvissa lisätään. 

Asian vahvistaa Variety-julkaisun haastattelussa Marvel Studiosin tuottaja Victoria Alonso.

- Tämä vie aikaa, meillä on niin monia tarinoita kerrottavana, hän sanoi Black Widow -elokuvan faniensi-illassa Hollywoodissa.

- Vahvistamme jo olemassaolevia. Emme muuta mitään. Näytämme vain maailmalle, keitä nämä ihmiset, hahmot ovat… Tulossa on paljon nykymaailmaa edustavaa. Se ei tule tehdyksi ensimmäisessä, toisessa tai kolmannessakaan elokuvassa eikä ensimmäisessä tai toisessa showssa, mutta pyrimme parhaamme mukaan jatkuvasti edistämään asiaa.

Marvel Cinematic Universe -maailmassa elävistä hahmoista Alonso totesi esimerkiksi, että Tom Hiddlestonin esittämä Loki on “fluid”. Hänen mukaansa kyse ei ole isosta jutusta, ja se on hahmolle luontevaa. Hän myös muistuttaa, että elokuvat pyrkivät uskollisesti seuraamaan alkuperäistä sarjakuvaa - jossa Loki näyttäytyy juuri tällaisena, eikä kyse ole mistään poliittisesta korrektisuudesta tai epäkorrektisuudesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Variety kertoo myös skottinäyttelijä Thomas Dohertyn suudelleen ensimmäistä kertaa miehen kanssa Gossip Girl -elokuvan panseksuaalisessa Max-hahmossaan. Muropaketti kertoo, että Thor-elokuvien Valkyrie (Tessa Thompson) taas pitää sarjakuvissakin naisista. Syksyllä ensi-iltansa saavaan Eternals-elokuvan puolestaan on kerrottu tulevan miespari.

Nykyisin Marvel Comics -kustantamon sarjakuviin perustuvia elokuvia tuottava Marvel Studios kuuluu Disney-yhtiöihin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!