Pohjois-Karjalan Seta käynnisti Susirajan sateenkaari -hankkeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Pohjois-Karjalan Joensuussa on järjestetty monina vuosina - kuten 2018 - pride-tapahtuma. (kuva: Martu Väisänen)

Joensuun seudulla toimiva Pohjois-Karjalan Seta on saanut rahoituksen Susirajan sateenkaari -hankkeelle. Syyskuussa puolestaan on tarkoitus järjestää pride-tapahtuma. 

Pohjois-Karjalaan on ensimmäistä kertaa saatu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) hankerahoitus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien toteutumisen edistämiseen. Susirajan sateenkaari -hanke painottuu koulutustoimintaan, vapaaehtoistyön koordinointiin ja kehittämiseen, vaikuttamistyöhön sekä pohjoiskarjalaisten sateenkaari-ihmisten hyvinvoinnin ja oikeuksien edistämiseen. Hanke jatkuu kolme vuotta. 

Asiasta kertoo Pohjois-Karjalan Seta tiedotteessaan.

- Hankkeen tavoitteena on, että aiempaa useammat tulevat tietoiseksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista ja ottavat niiden edistämisen osaksi toimintaansa. Kohderyhmänä ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pohjoiskarjalaiset sekä pohjoiskarjalaiset yritykset, yhteisöt, päättäjät ja oppilaitoksissa opiskelevat. Hankkeessa järjestetään laadukasta ja pitkäjänteistä vertaisryhmätoimintaa, jossa huomioidaan erityisen haavoittuvassa asemassa olevat ryhmät, kuten sateenkaarinuoret ja syrjäseutujen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat. Hankkeessa kehitetään turvallista etäosallistumista ja luodaan ryhmäosallistumisen hybridimalli. Lisäksi koulutetaan vapaaehtoisia toteuttamaan laadukasta sateenkaariteemaista koulutusta oppilaitoksille sekä tehdään verkosto- ja vaikuttamistyötä.  

- Hankkeen työntekijöiksi valittiin opettaja, tasa-arvoaktivisti, teatterintekijä ja sukupuolisensitiivinen kohtaajaosaaja Anna Estola (FM) sekä pitkän linjan sateenkaari-aktivisti, queer-aiheista innostunut tutkija, kouluttaja ja järjestöosaaja Anni Rannikko (YTT). Koordinaattorit aloittivat pestinsä Susirajan Sateenkaari -hankkeessa 1. kesäkuuta 2021.  

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Yhdistys kertoo toimintansa perustuvan edelleen pitkälti vapaaehtoistyöntekijöihin ja uusia vapaaehtoisia tarvitaan jatkuvasti. Kesän aikana vapaaehtoistoiminnasta voi kysyä esimerkiksi kesäpiknikeillä, jotka järjestetään Ilosaaren laguunissa kahtena lauantaina 19.6. ja 24.7. klo 12–15.  

Pride-tapahtuma syyskuussa

Sateenkaarivuoden suurin tapahtuma Pohjois-Karjala Pride järjestetään 22.-25.9.2021 ja sen teemana on Näe minut.

Pride-viikolla yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys sekä Joensuun museot. Tapahtumaan etsitään parhaillaan lisää yhteistyökumppaneita.  

Matalan kynnyksen toimintaa

Pohjois-Karjalan Seta muistuttaa, että yhdistykseen saa ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita keskustelemaan ja mukaan toimintaan. Pohjois-Karjalan Setan toimisto sijaitsee Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen tiloissa Rantakatu 23 A:ssa ja toimistossa saa tulla kesän ajan käymään ajanvarauksella maanantaista torstaihin klo 10–15. Yhteystietoja on pohjoiskarjalanseta.fi -verkkosivuilla.

Koronarajoitusten salliessa tiloissa järjestetään myöhemmin myös avointen ovien päivä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!