Turku liputtaa sateenkaarilipulla 17.5.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Sateenkaarilippu on liehunut Turussa pride-tapahtumien yhteydessä. Keväällä 2021 se liehuu myös 17. toukokuuta.

Turku nostaa sateenkaarilipun salkoon 17.5. suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta. Tuolloin vietetään kansainvälistä homofobian, bifobian, transfobian ja intersukupuolisuusfobian vastaista päivää.

Turku nostaa 17.5. sateenkaariliput Kristiinankadun lipputankoihin Aurajokirantaan, kerrotaan kaupungin keskiviikkoisessa tiedotteessa.

Turun ystävyyskaupunki Köln kutsui Turun ja muut ystävyyskaupunkinsa liputtamaan seksuaalisen monimuotoisuuden kohtaamia ennakkoluuloja ja vihaa vastaan. 

Turun ystävyyskaupunki Köln on kansainvälisen sateenkaarikaupunkien verkoston perustajajäsen. Köln kutsui omat ystävyyskaupunkinsa Turun, Liverpoolin, Lillen, Thessalonkin ja Liégen mukaan verkoston tapahtumaan, jossa kaupunkeja pyydetään liputtamaan sateenkaarilipulla 17.5.2021 kaupungin keskeisellä paikalla.

Turku osallistuu tapahtumaan nostamalla sateenkaariliput Kristiinankadun lipputankoihin Aurajokirantaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Turun kaupunkistrategian yhtenä tavoitteena on yhdenvertaisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen. Haluamme olla mukana Kölnin ja muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa tukemassa seksuaalisen tasa-arvon toteutumista, kertoo kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen.

Turku on liputtanut sateenkaarilipuin aiemmin mm. Pride-viikon aikana.

Kansainvälinen homofobian, bifobian, transfobian ja intersukupuolisuusfobian vastainen päivä 17.5.

Teemapäivän tarkoituksena on kampanjoida seksuaaliseen ja sukupuoliseen moninaisuuteen liittyvää ennakkoluuloisuutta ja vihaa vastaan.

Maailman terveysjärjestön (World Health Organization / WHO) yleiskokous puolestaan poisti homoseksuaalisuuden psykologisten häiriöiden luettelosta 17.5.1990, ja yli vuosisadan kestäneen lääketieteellisen patologisoinnin päättymisen muistamiseksi luotiin vuuonna 2005 kansainvälinen homofobian vastainen teemapäivä. Myöhemmin 17.5. vietettävän teemapäivän nimi laajeni kattamaan muitakin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!