Uuden-Seelannin posti julkaisee pride-teemaisen postimerkin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Uusi-Seelanti julkaisee pride-teemaisen postimerkin (kuva: Uuden-Seelannin posti)

Uuden-Seelannin posti julkaisee pride-teemaisen postimerkin, jolla juhlistetaan homosekseksuaalisten suhteiden dekriminalisoinnin 35-vuotispäivää maassa. Ns. progressiivisella pride-lipulla kuvitettu postimerkki on arvoltaan 1,40 Uuden-Seelannnin dollaria (noin 83 senttiä). Maan postilaitos sponsoroi pride-tapahtumia ja se on myös lahjoittanut rahaa hlbti-nuorisotoimintaan.

Asiasta kertova Queer.de -sivusto kertoo myös muissa maissa julkaistuista hlbti-teemaisista postimerkeistä.

PostNord julkaisi pride-merkin Ruotsissa vuonna 2016 ja Tanskassa sellainen julkaistiin 2017. Kanadassa puolestaan on juhlistettu yhdenvertaista avioliittolainsäädäntöä postimerkillä. Saksassa huomioitiin vuonna 2018 Magnus Hirschfeldin 150. syntymäpäivä 70 sentin postimerkillä, jossa oli sateenkaaren värisiä sukupuolisymboleja. Vuonna 2019 Sveitsin ja Lichtensteinin posti julkaisi postimerkin New Yorkin Stonewall-kapinan 50-vuotispäivän kunniaksi vuonna 2019. Myös Yhdysvalloissa julkaistu Harvey Milk -postimerkki ja Suomessa julkaistut Tom of Finland -merkit mainittiin. Yhdistyneet Kansakunnat julkaisi hlbti-postimerkin vuonna 2016.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Harmi, että postimerkeissä käytetään tuota uutta pride-lippua. Mutta pride-lippu se on tuokin, joten taidan katsoa jos saisin pari noita postimerkkejä tilattua.