Suomen pride-vuosi 2021 käynnistyy Rovaniemeltä: Arctic Pride 22.-28.3.

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Arctic Pride 2021 järjestetään Rovaniemellä 22.-28. maaliskuuta.

Arctic Pride -tapahtuma järjestetään kahdeksatta kertaa Rovaniemellä 22.-28. maaliskuuta 2021, koronatilanteen niin salliessa. Samalla juhlinnan kohteena on 30-vuotias Rovaniemen Seta. Perinteistä kulkuetta ei tänä vuonna järjestetä koronan vuoksi, vaan se järjestetään etänä sosiaalisen median välityksellä.

Arctic Pride -tapahtuman suojelijana on Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio.

- Priden suojelijana haluan korostaa tasa-arvon merkitystä, olla mukana rakentamassa vieraanvaraista ja suvaitsevaa Rovaniemeä ja Lappia, joissa kaikki hyväksytään ja toivotetaan tervetulleiksi juuri sellaisena kuin ovat, sanoo Vainio.

Varoja pride-viikon ohjelmiin kerätään Arctic Priden mesenaatti-varainkeruukampanjalla. Se käynnistyy maanantaina 18. tammikuuta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtuman ohjelmasta ja mahdollisista kornonatilanteen aiheuttamista muutoksista on tietoa esimerkiksi arcticpride.fi -sivustolla ja tapahtuman Facebook-sivulla.

Ennen koronarajoituksia alkuovodesta 2020 pride-tapahtuma Rovaniemellä piti välivuoden. Tapahtuman verkkosivuilla kerrotiin tuolloin syynä ratkaisuun olevan vapaaehtoisten tekijöiden puutteen. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!