Kreikka sai ensimmäisen avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluvan ministerin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Kreikan tuore apulaiskulttuuriministeri Nikolas Giatromanolakis (kuva: Panayotis Tzamaros / AP / Lehtikuva)

Kreikassa nimitettiin maanantaina hallituksen uudelleenjärjestelyn yhteydessä maan historian ensimmäinen avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluva ministeri.

Ministerin nimityksestä kertoo Ta Nea.

Avoimesti homoseksuaalisuudestaan kertonut Nikolas Giatromanolakis, 44, toimii apulaiskulttuuriministerinä. Hänen työkenttäänsä kuuluu nykykulttuuri. Hän ja muut keskustaoikeistolaisen hallituksen ministerit vannoivat virkavalansa tiistaina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aiemmin Giatromanolakis työskenteli ministeriössä, ja hän on pääministeri Kyriakos Mitsotakisin yhteistyökumppani. Giatromanolakis on toiminut näkyvästi niin lasten oikeuksien kuin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen paremman aseman puolesta. Hän on myös työskennellyt useissa yrityksissä kansainvälisissä tehtävissä.

Kreikassa on viime vuosien aikana parannettu hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asemaa merkittävästi. Vuonna 2015 samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustettiin sukupuolineutraalin parisuhdelain säätämisen myötä, mutta yhdenvertaista mahdollisuutta avioliitton ei toistaiseksi ole. Transsukupuoliset saivat vuonna 2017 oikeuden vahvistaa juridisen sukupuolensa ilman vaatimusta sukuelinkirurgisten toimenpiteiden läpikäymistä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!