Alppihiihtäjä Hig Roberts kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 8

Alppihiihtäjä Hig Roberts, 29, kertoo New York Timesille antamassaan haastattelussa homoseksuaalisuudestaan. Uransa jo päättänyt suurpujottelussa kahdesti kansallisen mestaruuden voittanut Roberts osallistui alppihiihdon maailmancupiin vuosina 2015-2019.

Viimeksi hän on asunut vuoden Norjassa, jossa hän on työskennellyt finanssialalla.

New York Timesille antamassaan haastattelussa Roberts kertoo alkaneensa pohtia seksuaalista suuntautuneisuuttaan 12 vuoden iässä, mutta päätyneensä jäämään kaappiin. Salailun hän arvelee vaikeuttaneen uraansa. 

- Se, etten pystynyt olemaan kuka olen, enkä voinut olla avoimesti homo ammattiurheilijana, haittasi todellakin suorituksiani, sanoi Roberts New York Timesille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt hän toivoo voivansa olla esimerkkinä nuoremmille urheilu-uralle haluaville; menestyminen ei ole sidoksissa seksuaaliseen suuntautuneisuuteen.

Roberts osallistui myös vuoden 2018 talviolympialaisiin Etelä-Korean Pyeongchangissa, jossa nähtiin lukuisia avoimesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvia urheilijoita, kuten Brittany Bowe, Gus Kenworthy ja Adam Rippon. Roberts ei Out-julkaisun mukaan tuolloin kertonut joukkuetovereilleen homoseksuaalisuudestaan.

Virhe median upotuksessa.

8 kommenttia

En oikein perusta tästä ollenkaan. Näkyy se, että on pysynyt kaapissa aktiiviaikanaan. M i k s i? (kannattaako siis muidenkin).
Suurimmat pelot liittyvät oletukseen syrjityksi tulemisesta.