Kenzō Takada kuoli koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen 81-vuotiaana

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Kenzō Takada (kuva: michell zappa / CC BY 3.0)

Japanilais-ranskalainen muotisuunnittelija Kenzō Takada kuoli 4. lokakuuta koronaviruksen aiheuttamana sairauteen 81-vuotiaana Pariisin lähellä sijaitsevassa amerikkalaisessa sairaalassa.

Vuonna 1939 syntynyt Takada oli jo nuorena kiinnostunut muodista. Hän oli erityisesti innostunut ranskalaisesta muotisuunnittelijasta Yves Saint-Laurentista. Vuonna 1958 hän aloitti opinnot vasta miehille ovensa avanneessa tokiolaisessa muotikorkeakoulussa. Takada muutti Ranskaan 1965 aikomuksenaan viipyä siellä puoli vuotta. Hän kuitenkin tapasi kaupungissa tulevan kumppaninsa Xavier de Castellan ja jäi lopulta Pariisiin pysyvästi. Xavier de Castella kuoli vuonna 1990 aidsiin liittyvään sairauteen.

Takada alkoi saada nimeä 1970-luvun alussa ja vuosikymmenen mittaan hänen tunnettuutensa kasvoi. Seuraavalla vuosikymmenellä häneltä tuli miesten mallisto ja 1980-luvun lopulla hajuvesi. 1990-luvun alkupuolella hän myi muotitalonsa ja siirtyi ennen vuosituhannen vaihdetta eläkkeelle. Hän kuitenkin jatkoi senkin jälkeen suunnittelutyötään lähinnä kodinsisustuksen parissa.

Pariisissa on käynnissä Pariisin muotiviikot, joita on rajoitettu koronaviruksen vuoksi. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!