Sinuiksi-palvelu julkaisi nettideittioppaan hlbti-vähemmistöihin kuuluville

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 1
Sinuksi-palvelu on jukaissut nettideittailuoppaan hlbti-vähemmistöihin kuuluville.

Sinuiksi-palvelu on julkaissut sateenkaari-ihmisille suunnatun nettideittioppaan.

Oppaan tekemisen taustalla kerrotaan olevan Sinuiksi-palvelun työntekijöiden kohtaamat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asiakkaiden tarpeet saada käytännöllisiä turvaohjeita netissä ja sosiaalisessa mediassa sovittavia ensitreffejä varten. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohdalla seuranhaku verkossa korostuu siksi, että muita luontevia kohtaamispaikkoja on vähän etenkin pääkaupunkiseudulla.

Oppaan esipuheen mukaan vähemmistöön kuulumattomille kirjoitetutkin ohjeet voivat tarjota apua myös vähemmistöihin kuuluville. Tällaisissa teksteissä esitetyt erilaiset sukupuolittuneet asetelmat synnyttää kokemuksen ulkopuolisuudesta. Lisäksi todetaan, että ohje ei halua pelotella vaaroilla vaan luoda turvaa sitä kautta, että eri asioita huomioidaan ja ennakoidaan. 

- Opas pyrkii olemaan tiedostava niin netistä haettujen ihmissuhteiden monenlaisuudesta (mm. satunnaiset seksisuhteet, rakkaus-, moni- tai/ja kaverisuhteet) ja haluaa antaa käytännön vinkkejä, jotta kohtaamiset voisivat olla turvallisempia.

Opaassa treffailu-aihepiiriä lähestytään erilaisten identiteettien olemassaolon, ennakko-odotusten ja itsensä tuntemisen kautta. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien kohdalla erityisen lisäulottuvuus syntyy vähemmistöidentiteetistä ja siitä, kuinka avoin omasta hlbti-vähemmistöön kuulumisestaan on.  Oppaassa esitellään myös joukko erilaisia seuranhakupalveluja. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Käytännön seuranhakuun annetaan paitsi monlaisia vinkkejä myös varoituksia turvallisuuden suhteen; kehotetaan esimerkiksi käyttämään nimimerkkiä ja olla antamatta oikeita yhteystietoja. Samoin kehotetaan käyttämään erillistä sähköpostia deittailussa ja hankkimaan prepaid-liittymä. 

Oppaan päätöskappale muistaa keskinäisen kunnioituksen tärkeydestä, rajojen kunnioittamisesta, ehkäisyn merkityksestä ja myös kohteliaasta toisen torjumisesta, jos odotukset eivät täyttyneetkään.

- Kohtaa niin kuin haluaisit itsesi tulevan kohdatuksi

Opas on ladattavissa maksutta Sinuiksi-palvelun verkkosivuilta.

1 kommenttia

"Kohtaa niin kuin haluaisit itsesi tulevan kohdatuksi"

Onpas hölmö, umpi-itsekäs ohje, eikä toisen itsemääräämisoikeutta kunnioittava. Mistähän tuokin on juonnettu.