Koronakriisistä hlbti-teemainen tutkimuskysely

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten eli homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten sekä intersukupuolisten kokemuksista ja näkökulmista covid-19 –kriisiin tehdään tutkimusta osana Suomen Akatemian rahoittamaa WeAll-tutkimushanketta.

Näihin vähemmistöihin kuuluvien toivotaan vastaavan kyselyyn 30.9.2020 mennessä verkkolomalleella.

- Tutkimushankkeessa keskitytään covid-19-kriisin merkitysten ja vaikutusten analyysiin erityisesti työelämän kannalta, mutta HLBTI-ihmisten näkökulmasta kriisiä tarkastellaan laaja-alaisemmin.

- Vastauksia toivotaan mahdollisimman monipuoliselta vastaajajoukolta iän, sukupuolen, asuinpaikan, työtilanteen, koulutustaustan, etnisen tai kulttuurisen taustan sekä muun tekijän osalta (esim. vammaisuus). Kysymykset ovat suomeksi, mutta suomen lisäksi avoimiin kysymyksiin voi vastata myös ruotsiksi tai englanniksi.

Tutkimuksen tekee vanhempi tutkija Jukka Lehtonen Helsingin yliopistossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyselyaineistoa eli vastauksia on märä hyödyntää osana tutkimusanalyysia ja tuloksia julkaistaan tieteellisissä artikkeleissa ja muissa tutkimusjulkaisuissa. Aineisto tallennetaan Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon, jotta se on arkistoitu muidenkin tutkijoiden hyödynnettäväksi. Aineiston analyysissa noudatetaan yhteiskuntatieteiden eettisiä käytäntöjä ja vastauksia raportoidaan siten, että vastaajan anonyymiys säilyy eikä yksittäisiä henkilöitä voi tunnistaa tutkimustuloksista.

Hlbti-kansalaisjärjestöiltä on jo kerätty tietoa koronakriisikokemuksista 23 sähköpostihaastattelukyselyssä kesän aikana. Tutkimushankkeesta ja uusista aihepiirin tuloksista, julkaisuista ja ajankohtaisista uutisista kerrotaan WeAll-hankkeen kotisivuilla, Facebookissa ja Twitterissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!