Turun Seta tarjoaa yläkouluille yhdenvertaisuuskoulutusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Turun seudun Seta ry tarjoaa yläkouluille maksuttomia koulutuksia, jotka tukevat opetussuunnitelman mukaisen yhdenvertaisen toimintakulttuurin kehittämistä. Täl puol sateenkaarta -koulutus on kahdeksasluokkalaisille suunnattu tietopaketti seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta. Koulutukset edistävät yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien toteutumista kouluissa ja sisältävät tietoa identiteeteistä ja ihmisoikeuksista. 

Koulutusten tarkoitus on lisätä yhdenvertaisuutta ja vähentää ennakkoluuloja nuorten keskuudessa, antaa perustietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta ja voimaannuttaa nuoria, tukien erityisesti sateenkaarinuoria heidän identiteettityössään.

- Koulutuksen tärkein viesti on kertoa nuorille, että he ovat ok, juuri sellaisena, kun ovat. Maailma on täynnä moninaisuutta ja jokainen meistä on omanlaisensa. Ketään ei saa syrjiä tai kiusata seksuaalisen suuntautumisen tai sukupuoli-identiteetin takia. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Turun seudun Seta ry kertoo tiedotteessaan, että koulutukset kestävät vähintään 45 minuuttia, ne voidaan toteuttaa luokassa tai luentosalissa ja koostuvat PowerPoint-esityksestä, kokemusasiantuntijan puheenvuorosta ja osallistavasta harjoitteesta.

Koulutuksia kehitetään osana Sosiaali- ja terveysministeriön tukemaa Täl puol sateenkaarta -hanketta. Tavoitteekseen Turun seudun Seta ry kertoo, että hankkeen päätyttyä se voi tarjota koulutusta vuosittain kaikille Turun seutukunnan kahdeksasluokkalaisille.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!