Lontoo: Ken Livingstone putosi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Lontoon homomyönteinen pormestari Ken Livingstone putosi ja uudeksi pormestariksi nousee konservatiivien Boris Johnson.

*****
Valtuustoon nousi myös äärioikeistolainen puolue yhdellä edustajalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Millainen mies on Lontoon uusi pormestari? Häntä ihaillaan ulospäin suuntautuvana ihmisenä, mutta toisia häiritsee hänen karhea tyylinsä. Hänellä on iso tehtävä edesäsään. Lontoo on mm. olympiakaupunki vuonna 2012.

Entinen pormestari Livingstone oli virassa kaksi kautta, ja hänet tunnettiin homoystävälliseksi. Uusi pormestari Johnson on tullut tunnetuksi harkitsemattomista mielipiteistä. Esim. Papua-Uuden-Guinean asukkaita hän kutsui ihmissyöjiksi ja murhaajiksi. Kun Englanti salli homoliitot 2005, uusi pormestari kirjoitti kirjassaan, että miksei saman tien voisi mennä naimisiin kolme miestä tai kolme miestä ja koira. Lähipäivinä varmaan kerrotaan lisää pormestarin homoasenteista.
Lontoon pormestarin vaalissa oli kolme varteenotettavaa ehdokasta:

Entinen pormestari Ken Livingstone tuli tunnetuksi homojen puolustajana, mutta hän sai aika paljon kritiikkiä osakseen annettuaan tukensa vihasaarnaaja Yusuf al-Qaradawille. Ääniä Livingstonelle tuli 37%.

Avoimesti homo Brian Paddick jäi kolmannelle sijalle 10%:n ääniosuudella.

Voittaja oli konservatiivi Boris Johnson. Hän sai 43% äänistä. Monet homotkin antoivat hänelle äänensä, vaikka hän journalistina aikoinaan vastusti homoliittoja ja kannatti Margaret Tatcherin Section 28:aa (esim. kouluissa ei saanut 1980-luvulla ja 1990-luvulla puhua sanaakaan homoseksuaalisuudesta!). Nyt Johnson ilmoittaa muuttaneensa mielipidettään.