Historiallisia kuvia miesten välisestä romanttisesta rakkaudesta: Loving. A Photographic History of Men in Love

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Loving: A Photographic History of Men in Love 1850s-1950s julkaistaan lokakuun puolessavälissä.

Kuvia miesten välisestä romanttisesta rakkaudesta sadan vuoden ajanjaksolta 1850-luvulta 1950-luvulle on koottu teokseen LOVING. A Photographic History of Men in Love. Sen ovat koonneet Hugh Nini ja Neal Treadwell, Yhdysvaltain Texasissa asuva pariskunta. Teoksen on kustantanut 5 Continents Editions ja se on julkaistu englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja saksaksi. Kirja on saatavissa Amazon-verkkokaupasta.

Teosta esitellään Advocate-julkaisussa.

Teokseen on koottu satoja aiemmin julkaisemattomia kuvia. Kuvat on ovat luonteeltaan niin tilannekuvia kuin muodollisempia studiossa otettuja kuviakin. Jotkut niistä ovat selvästi yksityisiä kuvia kun taas toiset ovat julkiselta paikalta. Ympäristöinä ovat esimerkiksi esikaupunki, maaseutu, koti tai uimaranta. Kuvissa esiintyvät ovat puolestan monenlaisista kansanekerroksista: työväenluokkaa, muodikkaasti pukeutuvia liikemiehiä, yliopiston opiskelijoita, sotilaita ja merimiehiä.

Kuvia on löytynyt kirpputoreilta, kenkälaatikoista, perhealbumeista, vanhoista matkalaukuista ja verkkohuutokaupoista. Kaikkiaan teokseen koonnut pariskunta on kerännyt kahdenkymmenen vuoden aikana eri paikoista noin 3 000 kuvaa. Niistä on poimittu kattava kokonaisuus 336-sivuiseen teokseen.

Kuvia yhdistää se, että niissä esiintyy miespareja aikana, jolloin samaa sukupuolta olevien suhteet olivat useimmissa maailman maissa rikos. Advocate mainitsee, että kuvissa olevat miehet halusivat tarinansa tulevan muistetuksi, riskeistä huolimatta. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Valokuvien kohteet kertovat julkaisun myötä ensimmäistä kertaa julkisesti elämäntarinaansa. Sen sijaan, että heitä häpäistäisiin tai tuomittaisiin, heitä juhlitaan ja rakastetaan. Heidän jakamansa rakkaus innostaa muita, kuten meitä. Rakkaudella ei ol seksuaalista suuntautuneisuutta. Rakkaus on universaalia, kirjoittaa teoksen tekijäpari.

Kuvat paitsi rikkovat niissä esiintyvien henkilöiden kautta vanhoja stereotypioita homomiehistä, myös alleviivaavat sitä, että samaa sukupuolta olevien väliset romanttiset suhteet eivät ole mikään uusi asia. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!