Helsinki Pride 2020 siirtyy syyskuulle

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 2
Helsinki Pride 2018 -kulkue

Helsinki Pride 2020 -viikko siirretään syyskuulle, ilmoittaa tapahtuman järjestävä Helsinki Pride -yhteisö ry. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää juhannuksen jälkeisellä viikolla, mutta torstaina kerrottiin, että Helsinki Pride järjestetään 7.-13. syyskuuta.

- Helsinki Pride -viikko on meille kaikille erittäin merkityksellinen tapahtuma ja haluamme toteuttaa sen niin, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua viikon tapahtumiin. Tarve sekä Pride-viikolle että ympärivuotiselle työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma.

Helsinki Pride -viikon tunnetuin osuus on lauantaina järjestettävä kulkue, johon osallistui kesällä 2019 noin 100 000 ihmistä. Syksylläkin kulkueen on viime vuosien tapaan määrä lähteä Senaatintorilta ja päättyä Kaivopuistoon, missä järjestetään ohjelmallinen puistojuhla.

- Tärkeintä on nyt pitää huolta toisistamme ja suunnata samalla myös katseet tulevaan. Haastavissakin hetkissä me kuljemme ylpeästi eteenpäin yhteisömme, tukijoidemme ja kumppaneidemme avulla, ja pidämme huolen, ettei kukaan jää yksin, korostaa Horsma.

Helsinki Pride -yhteisöt ry on koonnut "usein kysytyt korona-kysymykset" omaksi kokonaisuudekseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Koronavirus-pandemian vuoksi lukuisia niin hlbtiq- kuin muitakin tapahtumia on peruttu tai siirretty kevään ja alkukesän ajalta.

Kansainvälisten Pride-organisaatioiden järjestämä Global Pride -tapahtuma on määrä järjestää virtuaalisesti lauantaina 27.6.

2 kommenttia

Tuskin pidetään silloinkaan. Ainakaan kulkuetta. Ei sillä, kyllä mä mielelläni osallistuisin. Olen ollut 5 kertaa mukana.
En siinä mielessä ilahtunut, että tuon viikon viikonloppuna on perinteisesti järjestetty Malkus-leiri. Sitä on jo kuukausia suunniteltu. Saa tietysti nähdä, toteutuuko mikään...