Berliini: Klaus Wowereitin elämänkumppani on kuollut

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
  • 1
Kuva Berliinin vierellä Potsdamissa sijaitsevan kuninkaanlinnan Sanssoucin puistosta. 'Sans souci' tarkoittaa 'ilman murheita'.

Lehtitietojen mukaan Berliinin entisen ”hallitsevan” pormestarin Klaus Wowereitin pitkäaikainen elämänkumppani Jörn Kubicki on kuollut vaikean keuhkosairauden ja koronaviruksen vuoksi. Kubicki oli kuollessaan 54-vuotias. Hänellä oli pitkään keuhkoahtautumatauti. Ammatiltaan Kubicki oli neurokirurgi.

Wowereit ja Kubicki olivat yhdessä lähes 30 vuotta. Wowereit tuli esiin homona vuonna 2001 ja pian sen jälkeen hän esitteli julkisuudessa kumppaninsa. Klaus Wowereit toimi ylipormestarina vuosina 2001-2014. Virkakautensa loppupuolella hän oli Saksan sosialidemokraattisessa puolueessa merkittävässä asemassa, ja hänestä puhuttiin mahdollisena tulevana kanslerina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jörn Kubickin kuoleman johdosta monet poliitikot ovat esittäneet surunvelittelunsa. Kubickia pidettiin ystävällisenä, vaatimattomana ja avoimena ihmisenä.

Berliinissä on todettu lauantai-iltaan 28.3.2020 mennessä 2337 koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on noin 300 henkeä ja kuolleita on yhdeksän.

1 kommenttia

Jumalan ikuinen valo loistakoon Kubickille. Vomia Wowereitille!