Elokuvien hlbti-viittaukset hermostuttavat konservatiiveja

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Elokuvien viittaukset seksuaalivähemmistöihin hermostuttavat konservatiiveja. Sekä tuore Disney-elokuva Eteenpäin että tuleva Marvel-elokuva Eternals ovat joutuneet vanhoillisten huomion kohteeksi.

Marvel-elokuva Eternals

Loppuvuodesta ensi-iltansa saavassa Marvel Studiosin seikkailuelokuvassa Eternals on määrä nähdä miespari. Hiljattain kerrottiin, että Brian Tyree Henryn esittämä Phastos-niminen sankari ja tämän aviomies suutelevat valkokankaalla.

Newsweek kertoo, että konservatiiviskristilliseen American Family Association -järjestöön sidoksissa oleva One Million Moms -ryhmä nostattaa elokuvaan kohdistuvaa boikottia. Ryhmä pyrkii levittämään tietoisuutta elokuvan homoseksuaalista supersankarista, elokuvassa nähtävästä miesten välisestä suudelmasta ja elokuvan levittämästä hlbti-agendasta. 

Disney-elokuva Eteenpäin

Hiljattain ensi-iltansa saanut animaatioelokuva Eteenpäin (Onward) on kielletty monissa Lähi-Idän maissa. 

Taustalla on viittaus naisten väliseen suhteeseen: erässä kohtauksessa naispuolinen poliisivirkailija Specter puhuu tyttöystävästään ja samaa sukupuolta olevista vanhemmista.

Elokuvan esittäminen on tyystin kielletty Kuwaitissa, Omanissa, Qatarissa ja Saudi-Arabiassa. Venäjällä maininta tyttöystävästä on korvattu viittauksella kumppaniin ja hahmon sukupuolen mainitsemista vältetään.

Ajatus siitä, että Specterin kumppani on nainen, on tämän ääninäyttelijältä. Näyttelijä Lena Waithe kertoo BBC:lle kysyneensä, voiko hän puhua tyttöystävänsä. Hän kertoi saaneensa suostumuksensa. Haastattelussa Waithe viittaa "homomaiseen ääneensä" ja siihen, ettei kokenut tuntuvan oikealta puhua miesystävästä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!