Elokuvien hlbti-viittaukset hermostuttavat konservatiiveja

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Elokuvien viittaukset seksuaalivähemmistöihin hermostuttavat konservatiiveja. Sekä tuore Disney-elokuva Eteenpäin että tuleva Marvel-elokuva Eternals ovat joutuneet vanhoillisten huomion kohteeksi.

Marvel-elokuva Eternals

Loppuvuodesta ensi-iltansa saavassa Marvel Studiosin seikkailuelokuvassa Eternals on määrä nähdä miespari. Hiljattain kerrottiin, että Brian Tyree Henryn esittämä Phastos-niminen sankari ja tämän aviomies suutelevat valkokankaalla.

Newsweek kertoo, että konservatiiviskristilliseen American Family Association -järjestöön sidoksissa oleva One Million Moms -ryhmä nostattaa elokuvaan kohdistuvaa boikottia. Ryhmä pyrkii levittämään tietoisuutta elokuvan homoseksuaalista supersankarista, elokuvassa nähtävästä miesten välisestä suudelmasta ja elokuvan levittämästä hlbti-agendasta. 

Disney-elokuva Eteenpäin

Hiljattain ensi-iltansa saanut animaatioelokuva Eteenpäin (Onward) on kielletty monissa Lähi-Idän maissa. 

Taustalla on viittaus naisten väliseen suhteeseen: erässä kohtauksessa naispuolinen poliisivirkailija Specter puhuu tyttöystävästään ja samaa sukupuolta olevista vanhemmista.

Elokuvan esittäminen on tyystin kielletty Kuwaitissa, Omanissa, Qatarissa ja Saudi-Arabiassa. Venäjällä maininta tyttöystävästä on korvattu viittauksella kumppaniin ja hahmon sukupuolen mainitsemista vältetään.

Ajatus siitä, että Specterin kumppani on nainen, on tämän ääninäyttelijältä. Näyttelijä Lena Waithe kertoo BBC:lle kysyneensä, voiko hän puhua tyttöystävänsä. Hän kertoi saaneensa suostumuksensa. Haastattelussa Waithe viittaa "homomaiseen ääneensä" ja siihen, ettei kokenut tuntuvan oikealta puhua miesystävästä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!