Sateenkaarivähemmistöihin kuuluvien muslimien pride Lontoossa huhtikuussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 4

Lontoossa on määrä järjestää Ison-Britannian ensimmäinen muslimien pride-tapahtuma lauantaina 11. huhtikuuta. Tapahtuman taustalla on 20-vuotista toimintaansa juhlistava hlbtiq-järjestö Imaan.

Asiasta kertoo esimerkiksi Gay Times.

Tapahtumalla pyritään lisäämään tietoisuutta siitä, mitä on olla muslimi ja kuulua hlbtiq-vähemmistöihin.

- Usein hlbtiq-muslimit ovat islamofobian ja homofobian puristuksessa.

- Haluamme tarjota turvallisen ja mukaan ottavan tilan, jossa ihmiset voivat kokea, ettei heidän tarvitse valita identiteettien välillä, ja että he voivat kuulua seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön ja olla muslimeita ilman painetta toisin katsovien taholta.

Järjestäjien mukaan kellään ei ole oikeutta määritellä islaminuskoa Isossa-Britanniassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Olemme muslimeja, jotka sattuvat kuulumaan hlbtiq-vähemmistöihin.

Tapahtuman järjestämiseksi on kerätty varoja joukkorahoituksella.

4 kommenttia

Tuleekohan sinne Libanonista Mashrou' Leila -yhtye esiintymään?
Siinähän on 3 muslimia ja 2 kristittyä, vokalisti muslimi - ja esiintyiväthän he taannoin Helsingissäkin, World Village festarilla.

Transmuunsukupuolisillehan islamissa on se juttu, että se allah on sp-neutraali, sukupuoleton, olomuodoltaan määrittelemätön jumaluus, sekä koraanissa lisäksi on tekstiä että kaikki syntyvät ihmisiksi niin, ettei kenessäkään ole mitään korjattavaa.
Siinäpä sitä sitten tulkittavaa.

Sen tietyn samanmukaisuuden noissa Lähi-idän uskomuksissa (islam, kristinuskomus) huomasi, kun jutteli Lähi-idästä tulleen kristityn homon kanssa.
Hän valitti että muslimit sortavat ja uhkaavat jne.
Ja kun häneltä kysyi että onko hän kertonut kristityille vanhemmilleen Lähi-idässä, että hän on homo?, niin hän vastasi että "En tietenkään, sillä nehän tappaisi minut."
Missä humanin koraani ja allah-vitsit? Taitaa olla islamin suuntaisia sympatioita. Omasta mielestä KAIKKI uskonnot samaa paskaa mutta kukaan ei uskalla pilkata islamia. Miksi? Humanib tapauksessa aika selvää että perheessä ollut jokin trauma kokemus kristinuskosta mikä aiheuttanut elämänmittaisen pakkomielteen(pikku humanin homoutta ei jeesukseen uskova mummo hyväksynyt tms) Ehkäpä human kertoisi tästä itse miten asia on?