Hillary puolustaa hlbti-väkeä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Hillary Clinton lupailee Philadelphia Gay Newsin haastattelussa, että hän parantaa presidenttinä monia hlbti-asioita. Ensi töikseen hän sallisi homoille ja lesboille pääsyn armeijaan. Pennsylvanian osavaltiossa pidetään seuraavat esivaalit 22. huhtikuuta. Barack Obama ja John McCain torjuivat haastattelun. Erityisesti lehti kritisoi Obaman vastahakoisuutta. Lehti jätti tyhjää tilaa etusivulleen Obaman haastattelun paikalle.

Clinton lupaa poistaa "don´t ask, don´t tell"-periaatteen. Hän tukee liittovaltiotasoista parisuhdelakia. Hän haluaa toimia aktiivisesti ulkomaisissa hlbti-ihmisoikeusasioissa. Hän haluaa tukea nuoria homoja ja lesboja lisäämällä kouluissa hlbti-asioiden käsittelyä

Pennsylvaniaan on kaavailtu kansanäänestystä, jolla kiellettäisiin homojen avioliitot. Hillary pitää sellaista negatiivista lakia valitettavana ja toivoo, ettei lakia tule. Mielipidetutkimusten mukaan Pennsylvanian esivaalien alla Hillarylla on 50%:n kannatus, Obamalla 44%..

(RFSL/365gay.com)
http://www.epgn.com/

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Barack Obama ei antanut haastattelua Philadelphia Gay Newsille, ja se on herättänyt lehdissä huomiota. Mutta Obaman esikunta ilmoitti, että Obama antoi jo ennen lehden ilmestymistä haastattelun The Advocate -lehdelle, ja se haastattelu tulee lehden nettisivuille huomenna torstaina. Edellisen kerran Obama antoi lokakuussa haaastatelun gay-lehdelle. Silloinkin se oli Advocate.
Obama Advocatessa

Obama antoi haastattelun Advocate-lehdelle, ja se on varmaan jo Advocaten sivulla. Ennakkotietona haastattelusta kerrottiin, että Obama haluaa homoilta palvelurajoitukset armeijassa pois. Armeijan piirissä jo varmaan ymmärretään, mikä ongelma on se, että pitkälle koulutetut ihmiset, esim. arabian kielen tuntijat, potkitaan menemään.

Obama allekirjoittaisi myös syrjintäkieltolain työelämässä ja ottaisi siihen mukaan myös transihmiset, vaikka sellaisen lain läpivienti kongressissa onkin vaikeaa. Lisäksi Obama allekirjoittaisi sellaisen lain, joka tarjoaa samaa sukupuolta oleville rekisteröidyille pareille liittovaltion etuisuuksia.

Viime viikolla Clinton antoi philadelphialaiselle lehdelle laajan haastattelun, Obama ei suostunut haastatteluun. Tarkkailijat sanovat, että Clinton on mielellään mukana homojen tapahtumissa ja menee heidän luokseen ja käy keskustelua. Sen sijaan Obama puhuu homoille ikään kuin korokkeelta. Vuoropuheluun hän ei ryhdy.

http://www.advocate.com/exclusive_detail_ektid53285.asp