Tom of Finland -juhlanäyttely Lontooseen

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Tom of Finlandin juhlanäyttely Tom of Finland: Love and Liberation aukeaa Lontoossa maaliskuussa. Toukokuussa tulee kuluneeksi sata vuotta Touko Laaksosen (1920-1991) syntymästä. Suomen Lontoon-instituutti toteuttaa näyttelyn yhteistyössä Tom of Finland -säätiön ja lontoolaisen House of Illustrationin kanssa.

- Näyttely juhlii taiteilijaa, jonka esteettisestä ja homoeroottisesta visiosta on muodostunut ikoninen osa queer- ja populaarikulttuuria. Näyttelyssä on esillä sekä tunnettuja että ennennäkemättömiä piirroksia Tom of Finland -säätiön kokoelmasta, kerrotaan Suomen Lontoon-instituutin verkkosivuilla.

Asiasta on uutisoinut esimerkiksi PinkNews.

Tom of Finland, ToF eli Touko Laaksonen syntyi toukokuun 8. päivänä 1920 Kaarinassa Turun lähellä. Hän on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaistaiteilijoista. Hän kuvasi töissään miesvartaloita hyvin eroottisesti. Laaksonen kuoli 7.11.1991.
 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Pitäisikö jonkun järjestää ryhmämatka tuota näyttelyä katsomaan? Julkaistaanko siitä luettelo tai kirja? Mistä sitä saisi ostaa, jos pysyy Suomessa?
Koronavirustilanteen vuoksi tämäkin näyttely pysyy suljettuna.