Vaarallisimmat ja turvallisimmat maat hlbtiq+ -matkailijan näkökulmasta

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren

Tunnettua matkailublogia pitävät Asher ja Lyric Fergusson ovat koonneet The LGBTQ+ Danger Index -listan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille vaarallisista ja turvallisista maista. 

Marraskuussa julkaistussa hlbtiq+ -vähemmistöjä koskevan maavertailun mukaan turvallisin paikka on Ruotsi. Kärjen "A"-ryhmään kuuluvat myös Kanada, Norja, Portugali ja Belgia. Sitä seuraavassa ryhmässä "A-" ovat Iso-Britannia, Suomi, Ranska, Islanti, Espanja, Malta ja Uusi Seelanti.

Vaarallisimmaksi maaksi hlbtiq+ -vähemmistöille puolestaan todetaan Nigeria. Sitä seuraavat ovat Qatar, Jemen, Saudi Arabia, Tansania, Iran, Sudan, Barbados, Malesia, Malawi, Sambia, Saint Lucia, Uganda ja Pakistan.

Kaikkiaan 150 maata järjestykseen laittava The LGBTQ+ Danger Index on muodostettu pisteyttämällä nämä kahdeksan eri osatekijän kautta: samaa sukupuolta olevien parisuhteiden tunnustaminen, työelämän suoja, syrjintäsuoja, viharikoksiin suhtautuminen, adoption tunnustaminen, yleiset elämänmahdollisuudet sekä toisaalta samaa sukupuolta olevien suhteiden kiellot ja vapauden rajoittaminen.

Vertailussa pisteytetyt pohjatiedot on koottu useista eri lähteistä ja vertailuista. Yhteenvedon taustalla on sekä lainsäädännön tilaa kuvaavia tietoja että kyselydataa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vertailun lisäksi mukana on myös joitain matkailuvinkkejä.

Muita vertailuja

Homomiehille suunnattu Spartacus-matkaopas on julkaissut vuosittain omaa The Spartacus International Gay Travel Index 2019 -maavertailuaan

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaista asemaa edistävien toimijoiden eurooppalainen kattojärjestö ILGA-Europe puolestaan julkaisee Euroopan maita koskevaa Rainbow Index -vertailua. Maailmanlaajuinen ILGA-järjestö julkaisee myös säännöllisesti katsauksia siihen, miten eri maailman maissa kohdellaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!