Kanadan pääkaupungin pormestari tuli kaapista

  • Uutinen
  • Unknown
  • Sami Mollgren
Ottawan pormestari Jim Watson (kuva: MMA | MHO, CC BY 2.0)

Kanadan pääkaupungin Ottawan pormestari Jim Watson, 58, on kertonut olevansa homo. Watson kertoi asiasta itse Ottawa Citizen -julkaisussa 17. elokuuta. Hän totesi aikaa vierineen kaapissa lähes neljä vuosikymmentä, mutta kuten sanotaan: "parempi myöhään kuin ei milloinkaan".

- Minut valittin Ottawan kaupunginvaltuustoon ollessani 30, ja suurimman osan julkisesta elämästäni seksuaalisuuteni ei ole ollut ongelma. Sen sijaan jälkikäteen ajateltuna se, etten tullut kaapista aiemmin, oli iso virhe. 

Kirjoituksessaan Watson käy läpi omaa tarinaansa, johon liittyy pohdiskelua kaapistatulemisesta. Hän kertoo olleensa hyvin harvalle avoin seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan, mutta uskovansa lähipiirinsä kuitenkin aavistaneen asian. Kerran, vuonna 2003, epäilykset hänen seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan tulivat esiin, kun homokielteinen aktivisti kysyi tilaisuudessa Watsonin seksuaalisesta suuntautuneisuudesta. Tilanne päättyi siihen, että hänen poliittinen vastustajansa totesi, etteivät seksuaaliset mieltymykset ole merkityksellinen asia. 

Watson otti asian esiin myös Twitter-viestissään ja myös kiitti saamastaan palautteesta.

Myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau on kommentoinut asiaa toivomalla, että Watsonin sanat kannustavat kaikkia kanadalaisia olemaan omia itsejään. 

Kanadassa samaa sukupuolta olevien väliset suhteet ovat olleet laillisia vuodesta 1969 lukien. Suojaikärajat yhdistettiin koko valtion alueella vuonna 2019. Samaa sukupuolta olevie3n avioliitot sallittiin eri osissa Kanadaa vuosien 2003 ja 2005 välillä. Seksuaalivähemmistöjen syrjintäsuoja säädettiin vuonna 1996 ja sitä laajennettiin vuonna 2017 sukupuolivähemmistöhin. Vuonna 2017 hyväksyttiin myös kolmannen juridisen sukupuolen mahdollisuus. Joillain alueilla eheytysterapiat on kielletty. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!