TransTurku 2019 nostaa sukupuolivähemmistöt esiin

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Turussa keskiviikkona 14. elokuuta toista kertaa käynnistyvä TransTurku-tapahtuma keskittyy transsukupuolisten ja muunsukupuolisten ihmisten asemaan ja oikeuksiin. Toimintaviikkoon kuuluu työpajoja ja iltatilaisuuksia. Pääjuhla järjestetään lauantaina.

Tapahtuman Facebook-sivulla kerrotaan, ettei TransTurku järjestä tällä kertaa omaa marssia. Sen sijaan sunnuntaina 18.8. järjestettävään "Turku ilman natseja" -ryhmän mielenosoituksessa Turun keskustassa on mukana TransTurku-väkeä, sillä sen "teemaan kuuluu ihmis- ja näin ollen transoikeuksien puolesta marssiminen". 

TransTurku-tapahtumaa seuraavalla viikolla 19.-25.8. järjestetään Turku Pride -tapahtuma, joka huipentuu kulkueeseen ja puistojuhlaan lauantaina 24. elokuuta. Sekä TransTurun että Turku Priden 2019 pääteema on tänä vuonna 'Autonomia'.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Tapahtuma syntyi viime vuonna tarpeesta tuoda esille trans- ja muunsukupuolisten aktivistien, taiteilijoiden ja muusikoiden ääniä. Kaikki sukupuolivähemmistöön kuuluvat eivät koe mahtuvansa sateenkaarilipun alle. Halusimme tehdä tapahtuman, jossa translipun lennättäminen ei olisi rohkea veto vaan itsestäänselvyys, kertoo tapahtuman tuottaja Panda Eriksson tiedotteessa.

TransTurku on sukupuolivähemmistöön kuuluville ja heidän läheisilleen ja tukijoilleen suunnattu tapahtuma. Järjestäjien mukaan se on kaikille avoin, mutta se järjestetään niin sanotun "meiltä meille" -periaatteen mukaisesti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!