Oulussa useampi tuhat ihmistä osallistui pride-kulkueeseen

  • Uutinen
  • Pride
  • Ranneliike net
Oulu Pride -tapahtuman kulkueeseen ja puistojuhlaan osallistui lauantaina järjestäjän arvion mukaan jopa 3 000 ihmistä (kuva: Tiina Mäki)

Lauantai-iltapäivänä Oulussa järjestetty pride-kulkue keräsi useamman tuhatta osallistujaa.

Ennakkoon poliisi odotti noin 1 500 osallistujaa, mutta pian kulkueen jälkeen esitettiin arvio 2 000 osallistujasta. Myöhemmin iltapäivällä järjestäjät arvioivat kulkuessa olleen noin 3 000 osallistujaa.

Puolenpäivän jälkeen järjestäytyneen ja kello 13 Rotuaarilta startanneen poliisisaattueen johtaman kulueen kärjessä oli joukko poliitikkoja. Kulkue eteni aurinkoisessa säässä Pakkahuoneenkatua Otto Karhin puistoon ja Kirkkokatua pitkin puistojuhlapaikalle Åströminpuistoon.

Sateenkaariliput liehuivat oululaisittain "ylypiästi ja korkialla" koko pride viikon Oulun kaupungintalon edustalla sekä Kulttuuritalo Valveen katolla. Tapahtuman tuottaja Martu Väisänen säteili onnesta kilpaa glitterhousujensa kanssa kulkueessa ja puistojuhlassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Tarkoitus oli tehdä Suomen toiseksi suurin pride-juhla ja tavoite saavutettiin! Ylypiänä ollaan ja kehataan sannoo että Oulusa osataan! Erityiskiitokset Oulun kaupungille joka oli upeasti mukana pride viikossa sekä tietysti kaikille muille yhteistyökumppaneille ja vapaaehtoisille, ilman kaikkia mukana olleita tahoja näin ihania juhlia ei tietenkään olisi ollut mahdollista järjestää. Oulu Pride 2020 suunnitelu on jo alkanut, Väisänen vinkkaa.

Puistojuhlassa esiintyi mm. Haukiputaan lahja Oululle ja maailmalle, laulaja-lauluntekijä ja kuplettimies Jukka Takalo. Tänä vuonna Oulu Priden kantavana teemana oli yhteisöllisyys ja tapahtuman järjestäjät olivatkin panostaneet viikon ohjelmistossaan aikuisten lisäksi erityisesti seniorityöhön sekä lapsiin ja nuoriin. Tämä näkyi sekä kulkueeseen osallistuneiden lapsiperheiden määrässä että Åströmin puistossa runsaana koko perheelle suunnattuna tekemisenä ja ohjelmana.

Oulussa Pride-tapahtuma käynnistyi maanantaina 5.8. ja jatkuu sunnuntaihin. Tapahtuman järjestäjä on syksyllä 2018 perustettu Oulu Pride ry yhteistyössä muiden järjestöjen, yritysten ja yhteisöjen kanssa. 

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!