Tilaa moninaisuudelle! -opas auttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistämisessä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Oikeusministeriön koordinoimassa Rainbow Rights Promoting LGBTI Equality in Europe –hankkeessa on julkaistu Tilaa moninaisuudelle! -opas seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden edistämiseen.

Opas on suunnattu viranomaisille sekä eri alojen ammattilaisille, jotka osana omaa työtään kohtaavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Se pyrkii tekemään tunnistettavammaksi haastavat tilanteet, joita hlbti-henkilöt kohtaavat eri elämänalueilla sekä antamaan työkaluja, joiden avulla ammattilaiset voivat edistää yhdenvertaisuutta.

Oikeusministeriön verkkosivulla julkaistussa uutisessa todetaan, että jokaisella ihmisellä on oikeus turvallisuuteen palveluissa, koulussa ja työpaikalla. Siksi on tärkeää tiedostaa ja tunnistaa riskejä, joita seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva henkilö voi kohdata kyseisessä piirissä.

- Jokainen ammattilainen tietää, että syrjintä on kiellettyä, mutta aina syrjivää käytöstä tai syrjiviä rakenteita ei ole helppo tunnistaa. 

Oppaaseen on koottu käytännön toimenpide-ehdotuksia niin yleisellä tasolla kuin pureutumalla toimialoihin, joiden palveluissa sateenkaarisensitiivisyys on erityisen tärkeää. Näiden toimintaehdotusten avulla syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta voidaan edistää henkilöstön ja toiminnan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelussa sekä myös laajemmin arjen työssä.

Rainbow Rights Promoting LGBTI Equality in Europe -hanke tukee yhdenvertaisuuslainsäädännön toimeenpanoa ja edistää syrjimättömyyttä sekä Suomessa että EU:n jäsenmaissa, erityisesti Baltian alueen maissa. Rainbow Rights -hanke on saanut rahoitusta Euroopan Unionin perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!