EU-vaalien ennakkoäänestys alkoi - sateenkaariehdokkat esillä ILGA-Europen palvelussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 7

Euroopan parlamentin vaalien ennakkoäänestys on käynnistynyt. Vaalien varsinainen äänestys on on 23.-26.5., ja Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta. ILGA-Europen Come Out -kampanjan verkkosivuilla on esillä ehdokkaita, jotka ovat ilmoittautuneet hlbti-vähemmistöjen tukijoiksi.

Suomalaisia ehdokkaita on ilmoittautunut toistaiseksi 38.

ILGA-Europe kirjoittaa kampanjasivulla, että Euroopan parlamentin vaalit vuonna 2019 käydään entistä kahtiajakautuneemmassa sosiaalisessa ja poliittisessa ilmapiirissä, jossa uhattuna on esimerkiski hlbti-vähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Euroopan unionin perustana olevat keskeiset arvot ja normit - ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vapaus, demokratia, yhdenvertaisuus ja oikeusvaltioperiaate - kyseenalaistetaan. Ihmisoikeudet, erityisesti hlbti-vähemmistöihin kuuluvien ihmisoikeudet, kohtaavat voimakkampia haasteita.

Maanantaina 13.5. julkaistusta ILGA-Europen maavertailusta käy ilmi, että monissa EU-maissa hlbti-vähemmistöjä koskettava lainsäädäntö on kehittynyt yhdenvertaisuutta tukevaan suuntaan, mutta esimerkiksi Unkarissa, Bulgariassa ja Puolassa on otettu suoranaista takapakkia.

ILGA-Europe

ILGA-Europe on maailmanlaajuisen ILGA-järjestön (the International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex Association) Euroopan aluejärjestö. Se on yli 300 hlbti-järjestön kattojärjestö, joka vaikuttaa asiantuntijana muun muassa Euroopan unioniin, Euroopan neuvostoon ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöön seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien toteuttamiseksi.

7 kommenttia

Valinta on tehty. Nimi löytyy ILGA-Europen listalta. Ääneni käyn perinteiseen tapaan antamassa vasta sitten oikeana päivänä.
Äänestetty on, ja puoluekin vaihtui sitten eduskuntavaalien, koska mielestäni eurovaaleissa täytyy ottaa huomioon myös porukan koostumus koko EU:n mittakaavassa. Valitsin siis yleisesti katsoen luotettavammalta tuntuvaan ryhmään.
ILGAn listasta minulla ei ollut tietoa enkä löytänyt sitä nyt jälkikäteenkään, mutta tiedän ehdokkaani aina olleen johdonmukaisesti yhdenvertaisuuden kannalla.
Varsinaisena vaalipäivänä äänestäminen on jotenkin juhlallisempaa, mutta siihen minulla ei olisi ollut tällä kertaa mahdollisuutta.