Pohjois-Karjala Pride käynnistyy Joensuussa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Pohjois-Karjala Pride 2018 (kuva: Martu Väisänen)

Pride-teemaviikko käynnistyy Joensuussa varsinaisesti keskiviikkona 15. toukokuuta, joskin jo tiistaina kaupungissa oli pride-viikkoon liittyvää ohjelmaa. Pohjois-Karjala pride jatkuu sunnuntaihin 19.5. asti. Lauantaina on pride-kulkue.

Pride-viikon infopiste on auki keskiviikosta perjantaihin, iltapäivisin torin laidalla Carelicumissa. Iltapäivisin ja iltaisin eri paikoissa kaupungin keskustassa järjestetään erilaisia ryhmätapaamisia ja työpajoja. Sen lisäksi on erilaista kulttuuri- ja viihdeohjelmaa. Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä perjantaina 17.5. alkuillasta järjestetään keskustelutilaisuus teemalla "Kelpaanko?". Perjantaina järjestetään kävelyretki sateenkaarevaan Joensuuhun ja lauantaina paikallisen pyöräilijäyhdistyksen kanssa on luvassa yhdenvertaisuuspyöräily. Vielä sunnuntaina on luvassa katukorista ja urheiluteemainen paneelikeskustelu.

Itäsillalla ja Kauppatorilla liehuvat viikon ajan sateenkaariliput.

Pride-kulkue lauantaina kello 14

Lauantai-iltapäivänä 18.5. pride-kulkue lähtee liikkeelle Kauppatorilta kello 14, kiertää keskustaa ja sen palattua noin puolen tunnin mittaiselta reitiltään käynnistyy torilla "Pohjois-Karjala Priden historian ensimmäinen Torijuhla", joka kestää kolme tuntia.

Lauantai-iltana on Sokos Hotel Kimmelissä drag-kilpailu sekä sen jälkeen discobileet ja "maakunnan homoin Euroviisukatsomo". 

Hohtoa vuodesta 2004

Hohto-sateenkaaritapahtuma on järjestetty Joensuussa vuodesta 2004 lähtien, ja vuodesta 2016 tapahtuma on nimetty prideksi. Tapahtuman järjestää Pohjois-Karjalan Seta Hobiles ry.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!