Venäläistä kapellimestaria Valeri Gergijeviä vastaan jälleen mielenosoitustempaus

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Venäläinen kapellimestari Valeri Gergijev on ollut Mikkelin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja. Karita Mattila ei halunnut esiintyä hänen kanssaan New Yorkissa 2014, koska Gergijev on Putinin vahva kannattaja. Nyt Bayreuthin juhlaviikoilla on noussut vastarintaa Gergijeviä kohtaan.

Bayreuthissa perustellaan boikottia niin, että Gergijev on venäläisen homopropagandalain vakaa kannattaja. Saksalaisen vasemmistopuolueen Linken ja paikallisen MUT-puolueen toimintaryhmä ovat ilmoittaneet suunnittelevansa toukokuun 17. päiväksi protestia Gergijevin homo-, bi-, trans- ja interfobiaa vastaan. Mottona on: ”Ei esiintymislavaa homofobialle – ei edes orkesterimontussa”. Protesti tapahtuu Bayreuthin keskustassa.

Gergijevin on tarkoitus kesällä johtaa Bayreuthissa kaksi Tannhäuser-tuotantoa. Vaikka Gergijev tunnustetaan musiikkineroksi, hänen läheisyyytensä Putiniin herättää pahaa verta. Hänet nähdään omalta osaltaan Putinin ideologian ja homovihamielisyyden levittäjänä, eikä hänelle pidä antaa saksalaisessa musiikki- ja kulttuurikentässä mahdollisuutta propagandan levittämiseen.

Gergijev on kannattanut Venäjän toimia Georgiaa vastaan vuonna 2008 ja Krimin valtausta vuonna 2014. Hän on pitänyt hyvänä venäläistä homopropagandakieltoa.

Toukokuun 17. päivä on kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä.

Vuonna 2013 Lontoossa ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell osoitti mieltä ennen Gergijevin lavalle tuloa. Protesteja on ollut myös New Yorkissa, viimeksi 2018. Suomessakin on esitetty vastalauseita.

Vastalauseita kapellimestari Gergijeviä vastaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!