Konservatiivinen hlbti-vähemmistöjä vastustava järjestö kokoontuu Italian Veronassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
The World Congress of Families kokoontuu 29.-31.3. Italian Veronassa

Yhdysvaltalaistaustainen The World Congress of Families (WCF) -liittouma kokoontuu viikonlopun aikana Pohjois-Italian Veronassa. 

Ns. perinteisiä perhearvoja korostava taustoiltaan konservatiivis-kristillinen WCF on näkyvästi vastustanut esimerkiksi samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Samoin se vastustaa naisten oikeutta päättää abortista.

Asiasta kertovan The Guardian -julkaisun mukaan WCF:tä johtava Brian Brown.

- Olemme täällä puolustamassa, edistämässä, suojelemassa ja nostamassa jotain aivan yksinkertaista, todellista ja ja kaunista: perhettä - mies, nainen ja lapsi, sanoi Brown tapahtuman avaustilaisuudessa The Guardianin mukaan. 

Veronan piispa Giuseppe Zenti puolestaan kuvasi miehen ja naisen välistä avioliittoa "perustavanlaatuiseksi tehtäväksi", kun taas samaa sukupuolta olevien välistä suhdetta "valinnaksi".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tapahtumassa on mukana myös nigerialainen homovihamielinen aktivisti Theresa Okafor ja Ugandaan elinkautisen vankeusrangaistuksen homoseksuaalisista suhteista ajanut Lucy Akello

Veronan alue on vahvasti katolista ja konservatiivista, ja kaupunki on suhtautunut WCF:n tapahtumaan suopeasti. Myös Italian varapääministeri Matteo Salvini (Pohjoisen liitto) puhuu tapahtumassa. Aiemmin hän on todennut, että "tällaisen Euroopan haluamme", viitaten WCF:ään. Myös koulutusministeri Marco Bussetti ja aiemmin Veronan varapormestarina toiminut nykyinen perheministeri Lorenzo Fontana puhuvat tapahtumassa. Sen sijaan pääministeri Giuseppe Conte ja hallituksessa oleva Viiden tähden liike -ryhmittymä ovat ilmaisseet vastustavansa tapahtumaa. 

Tapahtumassa on mukana myös Generazione Famiglia -järjestö, joka on suomalaisen Aito avioliitto ry:n vastine Italiassa. Italialaisjärjestö käyttää esimerkiksi samaa visuaalista ilmettä kuin suomalaisyhdistys.

WCF on lisätty lakiapua tarjoavan Southern Poverty Law Center (SPLC, suom. Etelän köyhäin lakikeskus) -ihmisoikeusjärjestön luetteloon hlbti-vähemmistöihin vihaa kohdistavista toimijoista. WCF:llä on ollut vaikutusta esimerkiksi Venäjällä vuonna 2013 voimaan tulleen ns. homopropagandalain säätämiseen ja se on laajemminkin pyrkinyt kansainvälisesti estämään hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asemaa parantaven hankkeiden etenemistä.

1 kommenttia

Kolmesta EU-maasta hallituksen edustajat äärikristittyjä kannustamassa

Kolmen EU-maan ministereitä ja muita hallituksen edustajia osallistui nais- ja homovihamielisen "maailman perhekongressin" (WCF) tilaisuuksiin Veronassa:
- Italiasta esimerkiksi sisäministeri Matteo Salvini, lisäksi tilaisuuksissa esiintyivät opetusministeri Bussetti ja perheministeri Fontana, jota pidetään homojen oikeuksia vastaan taistelevana ristiretkeläisenä,
- Unkarista puhujina ja muina osallistujina perheministeri Katalin Novák ja varaministerinsä Attila Beneda sekä Unkarin Vatikaanin-lähettiläs Eduard Habsburg-Lothringen,
- Puolasta lähettiläs Konrad Głębocki.
EU:n ulkopuolisista maista ainakin Moldovan presidentti Igor Dodov.

Repubblica-lehti haastatteli kokoukseen osallistuvia. Todella hirveää porukkaa:
https://video.repubblica.it/cronaca/congresso-famiglie-verona-gli-omosessuali-vanno-curati-senno-per-loro-c-e-l-inferno/330796/331393?fbclid=IwAR0hH4FOoRMsgVjB3uQ-feNaVIEouRXuJHh5m4Fx9gtuJnOzrquS8AsDZeo&ncid=fcbklnkithpmg00000001&ref=fbph&fbclid=IwAR1xE-CR-15GFfEWNQNjy3XirXD1-ryVLFfQO3nJAQ8AwDXN2KoFf_SJl-Q
------
Ihmisarvon kannattajat toimivat

Amnesty International
tuomitsi ihmisoikeuksia vastaan järjestetyn vihamielisen (ostile) tapahtuman,
https://www.amnesty.it/il-congresso-mondiale-delle-famiglie-e-un-evento-ostile-ai-diritti-umani/
samoin monet muut ihmisoikeusjärjestöt.
Italian toisen hallituspuolueen viiden tähden liikkeen johtaja Luigi di Maio sanoi WCF:n tilaisuuden edustavan keskiajan tyyliä. Jopa katolinen kirkko otti etäisyyttä "perhekongressiin" ja Veronan piispa Giuseppe Zenti sanoi, että "ristiretket kuuluvat menneisyyteen".

Mielenosoitus
Mielenosoitukseen WCF:n ihmisyydenvastaista agendaa vastaan osallistui eri arvioiden mukaan 30 000 - 150 000. Mielenosoittajat lauloivat vastarintalaulua "Bella ciao", uutinen ja kuvia
https://www.queer.de/detail.php?article_id=33307
Useita kuvia uutisen jälkeen
https://www.gaystarnews.com/article/lgbti-march-counter-protest-world-congress-of-families/