Berliinin 69. elokuvajuhlien yhteydessä palkittiin hlbti-teemaisia elokuvia Teddy-palkinnoilla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Teddy-palkinnot jaettiin Berliinissä nyt 33. kerran.

Päättyvillä Berliinin 69. kansainvälisillä elokuvajuhlilla (7.-17. helmikuuta 2019) palkittiin myös hlbti-teemaisia elokuvia aiempien vuosien tapaan Teddy-palkinnoilla, nyt 33. kerran. Kolmen varsinaisen palkinnon lisäksi jaetaan muitakin tunnustuksia hlbti-teemaisille elokuville ja niiden tekijöille.

Parhaan elokuvan palkinnon sai Breve historia del planeta verde (Brief Story from the Green Planet), jonka ohjaaja on Santiago Loza. Myös Queer.de -sivuston lukijat valitsivat sen suosikikseen.

Parhaana dokumenttielokuvana palkittiin Joanna Reposi Garibaldin ohjaama Lemebel

Parhaaksi lyhytelokuvaksi valittiin Flóra Anna Budan ohjaama Entropia.

Juryn palkinnon sai A Dog Barking at the Moon, jonka on ohjannut Xiang Zi.

Erikoispalkinnon puolestaan sai ohjaaja ja näytelmäkirjailija Falk Richter.

Berliinin kansainvälisiä elokuvajuhlia on vietetty vuodesta 1951 lukien, ja vuodesta 1978 tapahtuma on järjestetty vuosittain helmikuussa. Tapahtuma tunnetaan myös nimellä Berlinale, ja se on yksi maailman merkittävimmistä filmifestivaaleista.

Teddy-palkintoja on jaettu homo-, lesbo-, trans- ja queer-teemaisille filmeille Berliinin elokuvajuhlilla vuodesta 1987 alkaen. Alkuaan palkinnon tarkoitus oli olla keinona nostaa hlbti-teemaisia elokuvia esiin. Nykyään sateenkaariteema on länsimaissa osa valtavirtaa, ja Teddy-palkinto keskittyy entistä enemmän hlbti-vähemmistöjen sisällä oleviin marginaalissa oleviin aiheisiin ja niissä maissa toteutettuihin elokuviin, joissa sateenkaariaihepiiri on yhä selvästi marginaalissa.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!