Euroopan sateenkaariperhejärjestöt kokoontuvat Helsingissä maaliskuussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Network of European LGBTIQ+ Families Associations (NELFA) on perustettu vuonna 2012.

Euroopan sateenkaariperhejärjestöt kokontuvat Helsingissä 8.-10.3.2019. Tuolloin Network of European LGBTIQ+ Families Associations (NELFA) järjestää vuosikokouksensa ensimmäistä kertaa Helsingissä. Vuosikokouksen lisäksi viikonlopun ohjelmaan kuuluu seminaareja, paikallisten perheiden tapaamisia ja näyttelyitä. 

Vuosikokouksen yhteydessä 8.3. järjestetään lapsen oikeuksia hlbti-vaikuttamistyössä käsittelevä seminaari. Se on suunnattu erityisesti hlbti-vaikuttamistyön asiantuntijoille ja aktivisteille, mutta muutkin aiheesta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi. Seminaari tarjoaa tietoa lapsen oikeuksien sopimuksesta, sopimuksen raportointiprosessista ja valituksista lapsen oikeuksien komitealle. Seminaarin puhujat ja panelistit tulevat eri puolilta Eurooppaa. Mukana on aktivisteja, lastensuojelun asiantuntijoita ja asianajajia. Seminaarin kieli on englanti ja sen järjestelyistä vastaa Nelfan paikallinen jäsen Sateenkaariperheet ry.

NELFA on vuonna 2012 perustettu eurooppalaisten sateenkaariperhejärjestöjen kattojärjestö. Suomen Sateenkaariperheet ry oli yksi Nelfan perustajäsenistä ja on toiminut Nelfan hallituksessa sen perustamisesta lähtien. Nykyisin Nelfassa on jäseniä 28:sta Euroopan Neuvoston jäsenmaasta.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!