A Moment in the Reeds -elokuvalle kaksi Jussi-ehdokkuutta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

A Moment in the Reeds -elokuva on mukana kilpailemassa kotimaisen elokuvan Jussi-palkinnoista kahdessa kategoriassa. Ehdolle päässeet julkistettiin torstaina.

Miespääosan palkinnoista kilpailee Janne Puustinen ja miessivuosan palkinnosta kilpailee Boodi Kabbani.

Mikko Mäkelän pitkä draamaelokuva A Moment in the Reeds kertoo Pariisiin muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan. Elokuvan on kuvannut Iikka Salminen, ja tuottajina ovat Mäkelän lisäksi toimineet Jarno Pimperi ja James Watson Wild Beast Productions -tuotantoyhtiölle.

Suomen ensi-iltansa elokuva sai 29. kesäkuuta 2018.

Kesällä 2016 Etelä-Karjalan Savitaipaleella kuvattu A Moment in the Reeds on Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillan hlbtiq+ -vähemmistöjä käsitteleviä elokuvia. Alkuaan elokuvan työnimi oli "Tämä hetki kaislikossa".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jussi-patsaat jaetaan Jussi-Gaalassa 22. maaliskuuta 2019.

Jussi-patsaita on jaettu vuodesta 1944 lähtien parhaista saavutuksista kotimaisen elokuvan parissa. Jussit jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Ehdokkaat nimeää elokuva-alan ammattilaisista koostuva esivalintaraati.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!