Egyptiläinen TV-juontaja sai vankeustuomion haastateltuaan homomiestä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Egyptissä TV-juontaja Mohamed al-Gheiti sai vuoden mittaisen vankeustuomion haastateltuaan homomiestä televisiolähetyksessä elokuussa 2018.

Homokielteisistä asenteistaan tunnettu juontaja kutsui homomiehen keskustelemaan homoseksuaalisuudesta. Haastatellun kasvot näytettiin ruudussa sumennettuna. Keskustelussa hän kertoi työstään seksityöläisenä ja kertoi avoimesti suhteistaan toisten miesten kanssa.

Tapauksen jälkeen Egyptin mediaa säätelevä viranomainen keskeytti haastatteluohjelman lähettäneen LTC TV:n toimiluvan kahdeksi viikoksi "ammatillisten rikkomusten" vuoksi. Perusteena oli se, että kanava rikkoi viranomaisen kieltoa näyttää televisiossa homoseksuaaleja tai vähemmistöön liittyviä tunnusmerkkejä.

Tällainen kielletty tunnusmerkki on esimerkiksi sateenkaarilippu, jonka esittäminen kiellettiin sen jälkeen, kun lippua liehutettiin konsertissa Kairossa vuonna 2017.

Vankeustuomion lisäksi juontajan maksettavaksi määrättiin 3 000 Egyptin punnan (noin 150 euroa) sakko. Vankeustuomion suorittamisen jälkeen hänelle määrättiin myös vuoden valvonta-aika. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomiosta kertovat esimerkiksi Metro-julkaisu ja BBC, jonka mukaan al-Gheiti myös omistaa televisiokanavan.

Egyptin nykylainsäädännön mukaan homosuhteet eivät ole rangaistavia, mutta käytännössä rangaistuksia on langetettu esimerkiksi irstailuun ja säädyttömään käytökseen vedoten. Rangaistukset voivat olla jopa 17 vuoden vankeustuomioita tai pakkotyötä. Monille homoseksuaalisesta toiminnasta epäillyille pidätetyille on tehty anaalitutkimus, jolla on pyritty selvittämään henkilön homoseksuaalisuutta. Maassa on myös kaavailtu nimenomaan homoseksuaalisten tekojen kriminalisoimista. 

1 kommenttia

Egypti on oikein oppikirjaesimerkki siitä, mitä saatanallisten säkeittensä abrahaminen kolmikko aiheuttaa. Egyptissähän ovat juutalaiset (etenkin 100-luvun alusta, italo-roomalaisten siirrettyä heitä Egyptiinkin, levittämään mooses-asenteita), kopti-kristityt (etenkin 390-luvun jälkeen, kun tuosta tuli Rooman "valtionuskonto" ja paavali-pirulaisen oppeja alettiin iskostaa laajemmin Egyptissäkin ja yhä), muslimitkin (mooseksen lanseeraamia oppeja seuratessaan) harrastaneet pahojaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä vastaan.
Tuo pahan 3yhteyden abrahaminen kolmikko on kyllä niin umpisyntinen, kuin olla vain voi.