Homo James Bond ei saisi hyväksyntää

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Suurin osa pohjoisamerikkalaisesta yleisöstä ei hyväksyisi sitä, että agentti 007:n hahmo olisi tulevaisudessa homo.

Selvityksen takana on Morning Consult -sivusto ja The Hollywood Reporter. Kyselyyn vastasi 2 086 täysi-ikäistä henkilöä Pohjois-Amerikassa. James Bondin mahdollisia ominaisuuksia kartoitettiin, koska tulevalla vuosikymmenellä Daniel Craig jää pois Bondin roolista. 

James Bondin homoseksuaalisuuden hyväksyisi 28 prosenttia vastaajista, kun tällaista muutosta vastustaa 52 prosenttia vastaajista.

Kyselyyn vastanneista 51 prosenttia vastajista on sitä mieltä, että James Bond on hyvä juuri nykyisenlaisena, valkoihoisena naistenmiehenä. Tämän muuttamista haluaisi vajaa 40 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Naispuolisen agentti 007:n hyväksyisi 37 prosenttia ja vastustaa 48 prosenttia. Aasialaistaustaisen agentin hyväksyisi samoin 37 prosenttia, mutta vastustajia on vähemmän: 41 prosenttia. Latinotaustaisella agentilla on hyväksyjiä ja vastustajia molempia 41 prosenttia. Mustaihoinen 007 saisi hyväksynnän 52 prosentilta, kun vastustajia on 29 prosenttia.

Daniel Craig nähdään James Bondina vielä vuonna 2020 ensi-iltansa saavassa elokuvassa, mutta sen jälkeen hänen sijalleen etsitään uusi näyttelijä. Kyselyyn vastanneista 63 prosenttia haluaisi rooliin Idris Elban

James Bondin seksuaalinen suuntautuneisuus on jo aiemmin herättänyt keskustelua. Vuonna 2012 ensi-iltansa saaneessa 23. James Bond -elokuvassa "Skyfall" nähdyssä kohtauksesta on esitetty tulkintoja agentin biseksuaalisuudesta. Kohtauksessa miespuolinen vastanäyttelijä koskettelee tuoliin sidotun James Bondin rintaa, ja tämä vastaa: "Mikä saa sinut olettamaan tämän olevan ensimmäinen kertani?

James Bondin roolia on vuodesta 1962 alkaneen Bond-elokuvien historian aikana esittäneet Daniel Craigin lisäksi Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton ja Pierce Brosnan.

2 kommenttia

Itse ja varmaan moni muukin on kyllä sitä mieltä että edesmenneiden kirjallisuus / leffa- yms. roolihahmojen olemuksia on aika turhaa muutella. Ei bondista tarvitse tehdä homoa, bisseä, eikä transhenkistä.

Ihan parasta on luoda kokonaan uusia hahmoja ja moninaisuutta niiden kautta, eikä jumittua vanhoihin juttuihin.

bond-maailma ja muut vastaavat ovat muutenkin niin "so last season" -juttuja.
bondin temantiikka on kovin jälkeenjäänyttä maailman suurimmista nykyhaasteistakin ja sekä oikeita että fantasiakirjallisuuden mielenkiintoisia hahmoja löytyy paljon muualtakin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, sekä naiset ja miehetkin voisivat tulla paljon mielenkiintoisemmin esille alkuperäiskansoihin liittyvissä elokuvissa, vaikkapa kelteistä, Aasian kansoista, Afrikan kansoista, Amerikan kansoista (naissoturit, lesbohallitsijat, lääkintätaitaja-parantaja-homot jne), sekä humanitäärisistä ei-uskonnollisista järjestöistä kertovissa elokuvissa.
Ja ilmastonmuutos-torjunnan fantasiatarinat olisivat tosi kiinnostavia.
Yleisesti olen samaa mieltä; ei ole mielekästä vasiten muokata tarinoiden "ikonisia" hahmoja. Mieluummin olisi perusteltua kasvattaa tällaisen rinnalle uusi hahmo - ja mahdollisesti sitten draaman edetessä vaikkapa korvata vanha kokonaan uudella hahmolla.

Kyllä Bond-maailmalla on yhä faninsa, eikä sitä voi sinänsä pitää menneenä juttuna. Eikä sitä muuten tehtäisi. Toki tuo fanikunta on keski-ikäistyvää tai vanhempaakin, mutta puhutaan vielä kymmenien vuosien kuluttajuuksista.