Homo James Bond ei saisi hyväksyntää (juttukommentit)

Itse ja varmaan moni muukin on kyllä sitä mieltä että edesmenneiden kirjallisuus / leffa- yms. roolihahmojen olemuksia on aika turhaa muutella. Ei bondista tarvitse tehdä homoa, bisseä, eikä transhenkistä.

Ihan parasta on luoda kokonaan uusia hahmoja ja moninaisuutta niiden kautta, eikä jumittua vanhoihin juttuihin.

bond-maailma ja muut vastaavat ovat muutenkin niin "so last season" -juttuja.
bondin temantiikka on kovin jälkeenjäänyttä maailman suurimmista nykyhaasteistakin ja sekä oikeita että fantasiakirjallisuuden mielenkiintoisia hahmoja löytyy paljon muualtakin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, sekä naiset ja miehetkin voisivat tulla paljon mielenkiintoisemmin esille alkuperäiskansoihin liittyvissä elokuvissa, vaikkapa kelteistä, Aasian kansoista, Afrikan kansoista, Amerikan kansoista (naissoturit, lesbohallitsijat, lääkintätaitaja-parantaja-homot jne), sekä humanitäärisistä ei-uskonnollisista järjestöistä kertovissa elokuvissa.
Ja ilmastonmuutos-torjunnan fantasiatarinat olisivat tosi kiinnostavia.
Yleisesti olen samaa mieltä; ei ole mielekästä vasiten muokata tarinoiden "ikonisia" hahmoja. Mieluummin olisi perusteltua kasvattaa tällaisen rinnalle uusi hahmo - ja mahdollisesti sitten draaman edetessä vaikkapa korvata vanha kokonaan uudella hahmolla.

Kyllä Bond-maailmalla on yhä faninsa, eikä sitä voi sinänsä pitää menneenä juttuna. Eikä sitä muuten tehtäisi. Toki tuo fanikunta on keski-ikäistyvää tai vanhempaakin, mutta puhutaan vielä kymmenien vuosien kuluttajuuksista.