A Moment in the Reeds kilpailee British Independent Film Awards -palkinnosta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
A Moment in the Reeds

Suomalais-brittiläinen yhteistuotanto A Moment in the Reeds -elokuva on valittu British Independent Film Awards (BIFA) -ehdokkaaksi. Lisäksi Kahden miehen välistä rakkautta kuvaavassa elokuvassa esiintyvät Janne Puustinen ja Boodi Kabbani palkittiin sunnuntaina New Yorkissa Nordic International Film Festivalilla.

Mikko Mäkelän esikoisohjaus on ehdolla Discovery-kategoriassa, jossa palkitaan "innovaatiota, vision ainutlaatuisuutta, elokuvallista omaleimaisuutta ja rohkeutta ottaa riskejä". Palkinnosta kilpailevat elokuvat, jotka on tehty alle puolen miljoonan punnan budjetilla. British Independent Film Awards -palkinnot jaetaan Lontoossa 2.12.

Elokuvassa pääosia esittävät Janne Puustinen ja Boodi Kabbani palkittiin viikonloppuna yhteisellä parhaan miesnäyttelijän palkinnolla New Yorkissa Nordic International Film Festivalilla. Puustista ja Kabbania kuvailtiin "dynaamiseksi ja tunteelliseksi duoksi, joka kantaa intiimiä tarinaa halullaan ymmärtää toisiaan ja ympäröivää maailmaa". Nordic International Film Festival on suurin Euroopan ulkopuolella järjestettävä pohjoismaisen elokuvan festivaali. A Moment in the Reeds edusti Suomea pohjoismaisten pitkien elokuvien kilpasarjassa.

A Moment in the Reeds kertoo ajankohtaisesti rakkaudesta, ennakkoluuloista ja vapauden etsimisestä. Pariisiin opiskelemaan muuttanut Leevi (Puustinen) palaa kesäksi Suomeen avustamaan isäänsä (Mika Melender) kesämökin kunnostamisessa. Työssä auttamaan on palkattu myös hiljattain Syyriasta saapunut turvapaikanhakija Tareq (Kabbani), joka herättää isässä epäluuloja. Kun työasiat vievät isän kaupunkiin, kehittyy Leevin ja Tareqin välille vahva yhteys.

A Moment in the Reeds on nähty jo yli 60 festivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa (mm. BFI London Film Festival, Göteborgin elokuvajuhlat ja Seattle International Film Festival). Suomessa se sai teatteriensi-iltansa 29.6. Elokuva on nyt vuokrattavissa useissa verkon VOD-palveluissa. Elokuva julkaistaan DVD:llä kuun lopulla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!