Perjantaina Turun TPS HC pelaa pride-teemaottelun

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
TPS pelaa loppuvuoden 2018 aikana kolme teemaottelua (kuva TPS:n verkkosivuilta)

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Turun Palloseuran kiekkojoukkue pelaa perjantaina 5. lokakuuta ottelun pride-hengessä. TPS:n vastapuolena on tuolloin Lappeenrannan SaiPa.

TPS:n verkkosivuilla todetaan, että NHL:ssä ja Ruotsissa Pride-peleillä on jo pitkät perinteet, joihin Suomi liittyy nyt HC TPS:n johdolla.

Ottelussa nähdään mm. alkushow, jossa mustavalkoiset värimme saavat aivan uutta eloa ja ilmettä. TPS:n joukkueen pelaajille annettaan mahdollisuus käyttää esimerkiksi sateenkaaren värien eristysteippiä. Eikä ilta pääty loppusummeriin, vaan jatkuu Pride-jatkojen muodossa!

Pride-teeman lisäksi loppuvuoden aikana luvassa on kaksi muutakin teemaottelua: 30. marraskuuta Rauman Lukkoa vastaan pelattava peli on itsensäisyyttä juhlaistava Monikulttuurinen Suomi 101 -ottelu ja 7. joulukuuta Kalpaa vastaan pelattava peli on kiusaamisen vastainen ottelu.

TPS:n lippu Turku Pride 2017 -kulkueessa (kuva: Mikko Kivinen)

Kesällä 2017 TPS ilmaisi tukensa hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaiselle kohtelulle. Esimerkiksi Twitterissä julkaistussa päivityksessä "Pride of Turku" -tekstillä varustetulla sateenkaaritaustalla olevan TPS-logon yhteydessä oli teksti "Mustavalkoinen sydän ei hyväksy kapeakatseisuutta, syrjintää, ennakkoluuloja ja väheksyntää. Se ymmärtää, että maailma on värikäs". TPS:n sateenkaaritaustainen lippu oli mukana myös lauantaisessa Turku Pride -kulkueessa. Tempaus herätti laajaa keskustelua. TPS oli mukana pride-kulkueessa myös kesällä 2018.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!