Sosiaalipsykologian professori Antti Eskola on kuollut

  • Uutinen
  • Yleiset
  • vaeltaja2006
Antti Eskolan viimeiseksi kirjaksi jäi "Vanhuus" vuodelta 2016.

Sosiaalipsykologian professori Antti Eskola on kuollut torstaina 6.9.2018 äkillisesti 84-vuotiaana.

Yliopiston opettajana Antti Eskola kirjoitti monta oppikirjaa, mm. sosiologian tukimusmenetelmistä ja sosiaalipsykologiasta. Kirjat ovat käyneet monen silloisen opiskelijan kädessä. Eskola oli vasemmistolainen akateeminen. Myöhemmällä iällä hän kirjoitti monista yhteiskunnallisista aiheista.

Hän oli aktiivinen yhteiskunnallinen osallistuja. Kun Tampereella järjestettiin historiallinen sateenkaarikävely kesällä 2011, Antti Eskola oli joukossa mukana. Kierros kulki tamperelaisten lesbojen ja homojen järjestön Vagabondin entisen toimiston ohi. Toimisto oli osoitteessa Hämeenpuisto 41. Yhdistys oli järjestänyt tansseja ja sai niistä tarvittavan pääoman oman toimiston hankkimiseen. HIVin leviäminen merkitsi kriisiaikaa yhdistykselle 1980-luvulla. Antti Eskola muisteli sateenkaarikävelyllä, miten hän oli mukana HIV-seurantaryhmässä. Seurantaryhmä kokoontui Vagabondin toimistolla.

Audio
Antti Eskola muisteli, miten seurantaryhmä perusstettiin ja miten se toimi

Antti Eskola tuli tunnetuksi kirjoistaan. Hän pohti mm. suhtautumistaan uskontoon. Hän liittyi kirkon jäseneksi. Hänen viimeinen kirjansa vanhuudesta (2016) on herättäyt paljon mielenkiintoa. Kirjassa hän pitää itseään kokemusasiantuntijana, mutta samalla hän tarkastelee asioita tutkijan silmin. Hän kirjoittaa, että hänen uskontoa käsittelevä kirjasarjansa on nyt valmis ja hän on saanut elämänsä pakettiin. Hän kirjoittaa muille vanheneville ihmisille näin: ”...vanhan ihmisen elämä on ainakin hetkittäin kuin syysilta, jossa luonto on käynyt lepoon ja kellastuneena seisoo lempeä lehto.”(sivu 45).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!