Lahti Pride 2018 starttaa 14.8. - suojelijaksi kaupunginvaltuutettu Maria Mäkynen

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Pride-kulkueen kärki Lahdessa kesällä 2017.

Kesän 2018 kolmiviikkoinen Lahti Pride käynnistyy 14. elokuuta ja tapahtuman pride-kulkue sekä torijuhla on lauantaina 18. elokuuta.

Lahden kaupunginvaltuutettu Maria Mäkynen on Lahti Pride 2018 -tapahtuman virallinen suojelija. 

Mäkynen on toiminut Lahdessa kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2016 ja on valtuutettuna halunnut edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta erityisesti kasvatuksen ja koulutuksen kautta. Mäkynen toimii myös Demarifeministien DemFem -verkoston puheenjohtajana ja on aktiivisesti nostanut keskusteluun feministisiä aiheita. Hänen mukaansa sortavien rakenteiden purkaminen ja näkyväksi tekeminen on hyödyntää kaikkia.

- On suuri kunnia olla Lahti Pride 2018 suojelija. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien edistäminen on ollut minulle aina tärkeää. Upeaa olla edustamassa tätä tärkeää työtä kotikaupungissani, toteaa Mäkynen. 

Lahti Priden järjestävän Lahden Seta ry:n puheenjohtaja Noora Kalpio iloitsee Mäkysen mukaan lähtemisestä. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Halusimme pyytää Lahti Pride 2018 suojelijaksi lahtelaisen kasvon, joka on omalla toiminnallaan tuonut rohkeasti esiin vähemmistöä kohtaan tapahtuvia vääryyksiä ja joka haluaa edistää aitoa yhdenvertaisuutta myös paikallispolitiikassa, sanoo Kalpio.

Mäkynen kannustaa lahtelaisia osallistumaan mukaan tapahtumaviikoille.

- Lahti Priden tapahtumaviikot sisältävät paljon laadukasta ja osallistavaa tapahtumaa ympäri kaupunkia. Toivon, että näiden viikkojen aikana lahtelaiset osallistuvat aktiivisesti tapahtumiin ja sateenkaariteema näkyy lahtelaisten ikkunoissa ja yrityksien tempauksissa. Yhteistyökumppaniksi ehtii vielä mukaan, muistuttaa Mäkynen.

Lahti Pride järjestetään tänä vuonna kolmen viikon mittaisena. Lahti Priden teemana on tänä vuonna Vähemmän kuin vähemmistö, jonka tarkoituksena on tuoda näkyväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sisällä olevien vähemmistöjen haasteet.

- Pride on yhdenvertaisuuden ja vapauden juhla, jossa iloitaan tehdyn ihmisoikeustyön saavutuksia. Mutta se on yhtälailla myös sen saman työn jatkamista ja sen historian kunnioittamista. Työtä todella edelleen riittää, sillä monelle omana itsenään oleminen pelottaa oman lähiyhteisön negatiivisten asenteiden, syrjimisen ja vihapuheen vuoksi. Monet erityisryhmien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt joutuvat selittelemään identiteettiä ja oikeuksiaan. Suomi on lisäksi myös ainoa Pohjoismaa, jossa translaki on edelleen ihmisoikeuksien vastainen. Näihin tulee saada muutos, Mäkynen painottaa.

Lahti Pride on vapaaehtoisvoimin järjestettävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Järjestyksessään neljäs Lahti Pride järjestetään 14.8.-2.9., ja pride-kulkue järjestetään lauantaina 18. elokuuta, jonka jälkeen Lahden torilla jatkuu Lahti Pride -torijuhla.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!