Armenialaiskylässä verinen homojahti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Noin 30 kyläläisen joukko hyökkäsi armenialaisessa Shurnukhin kunnassa tunnetun homoaktivistin kotiin ja alkoi pahoinpidellä hänen vieraitaan. Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti.

Perjantai-iltana homovainon kohteeksi joutui yhteensä yhdeksän henkilöä, kaikki aktiivisia hlbti-toimijoita. Taloon hyökänneessä noin 30 hengen joukkiossa oli pääasiassa oman kylän väkeä. Kylässä on noin 200 asukasta.

Talossa asuu Rainbow Armenia Initiativen perustaja Hayk Hakobyan. Klo 20 aikaan ovikello soi ja ovella oli kutsumaton vieras, joka jo muutama kuukausi sitten oli hyökännyt Hayk Hakobyanin kimppuun. Vieras tunkeutui taloon toisen miehen kanssa ja he alkoivat uhkailla talossa olevia. Talossa olleet joutuivat pakenemaan ,kun paikalle kerääntyi väkeä, joka oli valmiina lynkkaamaan talon väen. Aluksi väkijoukko vain huusi, että homot eivät ole tervetulleita kylään. Tilanne muuttui kuitenkin nopeasti vaaralliseksi. Väkijoukko lähti pakenevien perään ja alkoi hakkaaminen ja kivien heitto. Pakenevat juoksivat läheiselle moottoritielle, ja sillä tavoin pääsivät eroon vainoojistaan.

Poliisi ei aluksi reagoinut millään tavoin hätäpuheluihin ja tuli paikalle vasta puolentoista tunnin kuluttua. Kaksi vaikeasti loukkaantunutta saatiin sairaalaan ja myöhemmin loputkin seitsemän hakattua kävi sairaalassa hoidattamassa vammojaan. Sen jälkeen poliisi kuljetti heidät pääkaupunkiin Jerevaniin. Aktivistit ovat olleet yhteydessä okeusasiamieheen.

Hayk Hakobyan kertoi lauantaina, ettei hän voine palata kylään, koska väkijoukko oli noin suuri. Aktivistin isä oli aikoinaan ilmiantanut entisen pormestarin korruptiosta ja nyt tämä samainen mies oli hyökkääjien joukoissa. Siinä on ehkä yksi syy hyökkäykselle.

Maanlaajuinen järjestö Pink Armenia on vaatinut tapahtumien ja viranomaisten toiminnan selvittämistä. Lauantaina poliisi raportoi tapahtumista. Poliisin mukaan joukko kyläläisiä oli käynyt useiden henkilöiden kimppuun ja vaatinut heitä pois kylästä, koska he ovat homoja. Useita ihmisiä on pidätetty ja maan ihmisoikeusvaltuutettu aikoo seurata tarkasti asian käsittelyä jatkossa.

1 kommenttia

Ai ai noita armeniialais-krisittyjä, kun ovat noin lähimmäisenrakkaudettomia ja mooses-paavali -uskoisen väkivaltaisia homorakkaita ihmisiä kohtaan.