Pietari: sateenkaariaktivisteja pidätetty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Sateenkaariaktivistin pidätys Pietarissa (kuva: Aleksei Nikolski / Sputnik / Lehtikuva)

Pietarissa poliisi on lauantaina pidättänyt lähes kolmekymmentä sateenkaariaktivistia. 

Asiasta on kertonut esimerkiksi uutistoimisto AFP ja Suomessa tapahtumat nosti esiin Yle.

Pietarissa oli määrä järjestää kaupungin järjestyksessään yhdeksäs pride-tapahtuma, mutta kaupungin viranomaiset eivät antaneet mielenosoitukselle lupaa. Joukko aktivisteja päätti sen sijaan ilmaista mieltään yksilöinä. Sellaiset eivät vaadi lupaa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pietarin Palatsiaukiolla oli uutistietojen mukaan runsas puolensataa ihmistä. Jotkut heistä alkoivat yksittäin liehuttaa sateenkaarilippua tai nostivat esiin mielensoituskyltin. Poliisit ottivat miltään osoittaneita nopeasti kiinni ja veivät nämä paikalle tuotuun bussiin, ja vietiin myöhemmin pois.

Vuosikymmenen alussa Pietarissa sallittiin pride-tapahtumien järjestäminen Mars-kentällä, mutta tapahtumat joutuivat useita kertoja hyökkäysten kohteeksi. Lisäksi Venäjällä pride-tapahtumien tai muiden hlbti-vähemmistöjen oikeuksia puolustavien mielenosoitusten järjestäminen on käynyt vaikeammaksi, sillä vuonna 2013 hyväksytty ns. "homopropagandalaki" kieltää "ei-perinteisten seksuaalisuhteiden propagoinnin". Epämääräisen muotoilun vuoksi viranomaisilla on kuitenkin laaja mahdollisuus tehdä tulkintoja siitä, mikä on propagointia ja mikä ei.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!