Popeda-yhtye ottaa kantaa sateenkaarella

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Suomirockin tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluva vuonna 1977 perustettu tamperelainen Popeda esiintyy lauantaina 4. elokuuta Tampereella, Ratinan stadionilla yhtyeen 40-vuotisjuhlakiertueen huipentavassa konsertissa. Yleisöä on tulossa paikalle noin 30 000.

Kesäkuussa järjestetyn Iskelmä Festivaali -tapahtuman keikalla lavalla nähtiin yhtyeen kosketinsoittaja Pate Kivisen suunnittelema My Little Pony -maailmaa mukaileva My Little Popeda -taustakangas. Ylelle yhtyeen laualaja Pate Mustajärvi toteaa sateenkaarella varustetun taustakankaan olleen tietoisen valinnan.

- Kyllä se sateenkaari on suora kannanotto. Me olemme vain ihmisiä ja kaikilla on samat oikeudet olla ihmisinä täällä keskenään. Me olemme niin äijiä, että sateenkaaret, rakkaus tai ponipiirrokset eivät machoutta hetkauta, Mustajärvi sanoo Ylelle.

Popeda on neljän vuosikymmenen aikana julkaissut yhteensä 20 studioalbumia, kolme livealbumia, kuusi kokoelma-albumia ja lukuisia singlelevyjä. Yhtyeen klassikoiksi nousseisiin kappaleisiin kuuluuvat esimerkiksi Kuuma kesä, Tahdotko mut tosiaan, Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan sekä Kaasua, komisaario Peppone.

2 kommenttia

Popedan ensimmäiseltä levyltä löytyy kappale nimeltä Oodi Tom Robinsonille, ja se on siis tehty ja nauhoitettu aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli sairaudeksi luokiteltu ja vapauspäiville osallistuminen vaati oikeasti rohkeutta.

Patelle ja Popedalle siis hatunnosto:

https://youtu.be/sjcrtbd5wcs