Suomalaisen rockmuusikon huoli heteromiehistä

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 9
Kauko Röyhkä on huolissaan siitä, että naisista pitävien heteromiesten olemassaolo unohdetaan (kuvakaappaus Facebookista)

Suomalainen rockmuusikkona ja kirjailijana uransa 1980-luvun alussa aloittanut Kauko Röyhkä on esittänyt huolensa siitä, että "naisista pitäviä heteromiehiä" ei pidetä muodikkaina, ja näiden olemassaolo unohdetaan. Hän viittaa mediassa ja netissä käytävään keskusteluun.

Röyhkän Facebook-postauksen otti ensin esiin Soundi.

Röyhkä kertoo uuden sinkkunsa "Seksikäs nainen" olevan protestilaulu. Hän toteaa Facebook-postauksessaan puolustavansa biisillään "erilaisuuttaan tai samanlaisuuttaan".

- Tiedän, ettemme ole muodikkaita kuten homot ja transseksuaalit (kaikki kunnia heille, ymmärrän että meitä on moneksi) ja joukkomme kutistuu koko ajan samalla kun syntyvyys Suomessa laskee. Nyt monet alkavat olla miesoletettuja ja naisoletettuja, eli ilmeisesti he eivät enää itsekään tiedä kumpaa sukupuolta ovat, kirjoittaa Röyhkä Facebook-kommentissaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Mutta minä olen aina tiennyt olevani heteromies (kirjoitan pienellä, en halua pöyhkeillä), jopa silloin kaukaisina aikoina, kun minua haukuttiin homoksi Oulun kaduilla. Silloin puolustin erilaisuuttani vetämällä ratsastussaappaat jalkaan ja hakkaamalla keikalla urpoja ratsupiiskalla, muistuttaa Röyhkä julkaisemassaan postauksessa.

Suomalaisista miesartisteista myös Mamba-yhtyeen laulajana tunnettu Tero Vaara on aiemmin tilittänyt tuntojaan siitä, että heteromies jää homoseksuaalien varjoon, eikä "normaali" heteromies pääse ainakaan myönteisessä mielessä enää esille, mutta sen sijaan kyllä kielteisissä yhteyksissä. Vuosikymmenen vaihteessa Vaara kertoi sittemmin, ettei hänellä ole mitään homoseksuaalisuutta vastaan, mutta aihepiirin näkyminen julkisuudessa alkoi "jossain vaiheessa tökkiä".

9 kommenttia

Syntyvyyden lasku ei johdu Hlbtiq ihmisten esiintulosta,eikä K.Röyhkä tiedosta suku-
puolten moninaisuutta,ja sehän tässä niin ärsyttää kun ensin oli homot ja sitten tuli
muut kun kaikkea ei jaksa sulattaa"ärsyynytään"pelätään heterouden puolesta ja sil-
loin uhriudutaan ja protestoidaan,sieltä vanhasta kuplasta kun katselee muutosten tuu-
lia,se varmaan tuntuu kamalalta.
Nyttemmin Röyhkä on kiittänyt Facebookissa saamistaan kommenteista.

"Nyt tiedän millaista porukkaa täällä sivullani käy: huumorintajutonta, ahdasmielistä, mutta itseään vapaamielisenä pitävää. No, onneksi sentään useimmat ottavat rennommin. Tiedän, että jotkut eivät osaa kovin hyvin kirjoittaa, mutta nyt huomaan, etteivät he osaa edes lukea, tai sitten hurskastelun sokeus estää näkemästä mitä oikeasti sanon."

Mietin, että kuuluuko juuri Röyhkä sittenkin siihen ryhmään, joka ei osaa lopultakaan ilmaista kirjallisesti itseään kovin hyvin - huolimatta siitä, että on kirjoittanut työkseen. En oikein osaa arvioida sitä, mitä Röyhkä "oikeasti sanoo", jos se siis poikkeaa paljonkin kirjoittamastaan.