Vuoden papiksi valittu Jaana Partti on tehnyt sateenkaarityötä Kalliossa 20 vuotta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Kallion kirkko

Suomen kirkon pappisliiton hallitus on valinnut Helsingin Kallion seurakuntapastori Jaana Partin vuoden papiksi 2019. Valinta julkistettiin 4. marraskuuta liiton syysvaltuuston iltajuhlassa Vantaalla.

Pappisliiton verkkosivuilla kerrotaan valinnan perusteluissa todettavan, että Partti aloitti 1990-luvulla uraauurtavan yhteisöllisen toiminnan sateenkaariväen keskuudessa Kallion seurakunnassa. Tuolloin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä ei seurakunnissa vielä huomioitu.

- Oli yleinen kokemus, etteivät nämä vähemmistöt olleet tervetulleita messuun. Partti kuunteli yhteisössään heikoimpien ryhmien ääntä ja tarttui silloisen kirkkoherransa pyynnöstä uuteen haasteeseen luoda sateenkaariväelle oma turvallinen messuyhteisö. Tämä vaati erityistä siviilirohkeutta ja itsensä alttiiksi laittamista. Tänä vuonna sateenkaarityötä on tehty Kalliossa 20 vuotta.

Partti on kertonut työn alkuvaiheiden olleen kivistä. Seurakuntaneuvosto ei esimerkiksi sallinut sateenkaarijumalanpalveluksen pitämistä Kallion kirkon tiloissa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Motivaationsa Partti kertoo saavansa evankeliumeista: "Jeesuksen tavasta suhtautua erilaisiin ihmisiin sekä luomisteologiasta. Jokainen ihminen on Jumalan kuva juuri sellaisena kuin on."

Jaana Partti on syntynyt Mikkelissä 1960. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1990 ja vihitty samana vuonna papiksi Helsingissä. Hän on työskennellyt koko virkauransa Kallion seurakuntapastorina.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!