Liisa Tuovinen Yhteys-liikkeen kunniapuheenjohtajaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Rovasti Liisa Tuovinen (kuva: Vaeltaja2006)

Yhteys-liikkeen perustaja, rovasti Liisa Tuovinen on täyttänyt 80 vuotta. Sen kunniaksi Yhteys-liikkeen johtokunta on nimennyt Tuovisen liikkeen kunniapuheenjohtajaksi.

Yhteys-liike määrittelee itsensä kristillisten kirkkojen ja yhteisöjen rajat ylittäväksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen solidaarisuus- ja tukiryhmäksi.

Yhteys-liike kertoo tiedotteessaan, että Liisa Tuovinen toi solidaarisuusliikkeen idean Amerikan evankelis-luterilaisesta kirkosta. Hän kokosi ryhmän, joka sovelsi amerikkalaisen liikkeen tavoitteet ja ohjelman Suomen luterilaisen kirkon oloihin. Liike astui julkisuuteen vuonna 2000. Tuovinen toimi liikkeen puheenjohtaja vuosina 2000-2009 ja jatkaa edelleen johtokunnan jäsenenä.

Vuonna 2001 liikettä päätettiin laajentaa kattamaan myös muita kristillisiä kirkkoja ja yhteisöjä, ja se sai tukijoita ennen kaikkea ortodoksien keskuudesta. Vuonna 2003 perustettiin Ekumeenisen Yhteys-liikkeen tuki ry.

Liisa Tuovinen oli jo ennen Yhteys-liikkeen perustamista edistänyt kirkon perheasiainkeskuksen työalasihteerinä pastoraalista lähestymistapaa, joka korostaa ihmisarvoa ja erilaisuuden hyväksymistä. Sitä työtä hän on eläkkeelle siirryttyään jatkanut parisuhdekeskus Katajassa ja sen Sateenkaariparit-toiminnassa.

www.yhteys.org

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!